"Arkadaşım Ermeni Diasporası"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Batman mitinginde yaptığı konuşmada, "Arkadaşı Ermeni diasporası olanlardan fayda gelir mi" dedi. Açıklamaya sosyal medyadan tepki gecikmedi.

Mitingde konuşan Davutoğlu, "Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim derler. Arkadaşı Ermeni diasporası olandan Kürt'e, Türk'e, Arap'a fayda gelir mi? Arkadaşı millete 'göbeğini kaşıyanlar' diyenden Kürt'e, Türk'e, Arap'a fayda gelir mi? Daha birkaç seneye kadar birçok dümenin içinde karşı karşıya oldukları paralel çeteden destek uman HDP'den, millete fayda gelir mi?" ifadelerini kullandı. 

Davutoğlu, AK Parti’ye darbe yapma planı olduğunu iddia ederek, “darbe için bir araya gelenlerin" olduğunu söyledi: "Diyarbakır'da perde gerisinden konuştular. Ne yapmak istedikleri aşikar. Hepsi bir araya gelmek istiyorlar. MHP, HDP, CHP, paralel, Kandil, DHKP-C, Ermeni lobisi, uluslararası lobi kuruluşlarının medyaları hepsi bir arada. Ne yapmak istiyorlar? AK Parti'ye darbe vurmak" dedi.

Anadolu Ajansı haberi, 'Başbakan Davutoğlu: Arkadaşı Ermeni Diasporası olanlardan fayda gelir mi' başlığıyla duyururken, Davutoğlu’nun açıklamasına tepki gecikmedi; twitter'da #arkadasimermenidiasporası başlığı açıldı. 






Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında