Doktorlar öldürülen meslektaşları için yarın iş bırakıyor

Gaziantep'te ameliyatına girdiği hastanın ölmesi üzerine hasta yakını tarafından kalbinden bıçaklanan uzman Dr. Ersin Arslan hayatını kaybetti. Arslan'ın ölümünün ardından tepkiler giderek büyüyor. İstanbul Tabip Odası yarın Türkiye genelinde iş bırakma eylemi yapacaklarını kaydetti ve Sağlık Bakanı’nı istifaya davet etti.


Göğsünden ve vücudunun değişik bölgelerinden aldığı bıçak darbeleriyle yaralanan Dr. Ersin Aslan, çalıştığı hastanede meslektaşları tarafından ameliyata alındı. Aşırı kan kaybettiği için yaklaşık 80 ünite kan verilen Aslan, 8 saat süren ameliyatta kurtarılamadı. Hastanede çalışan doktorlar, meslektaşları Aslan’ın ölümünü protesto etti.

İstanbul Tabip Odası da internet sayfasını karartarak yaptığı yazılı açıklamayla olayı kınadı ve yarın İstanbul Tıp Fakültesi'nde saat 11:30'da toplanarak Beyazıt'a kadar olayı protesto amaçlı yürüyeceklerini açıkladı.

İstanbul Tabip Odası yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi;

'Bizler bu cinayeti gördük. Herkes gördü. İstanbul'da, Ankara'da, Adana'da, İzmir'de, Denizli'de, Batman'da, Bursa'da gördük. Ülkemizin hemen her ilinde, her sağlık kuruluşunda hemen her gün gördük. Burada hizmet sunduğumuz kendi hastanemizde her gün yaşadık, her gün yaşıyoruz. Sadece bu ülkeyi yönetenler görmedi ve duymadı. Sağlıkta Dönüşüm Programı ile hekimi hedef gösteren Sağlık Bakanı duymadı. Bu ülkenin Başbakanı görmedi. Sağlık üzerinden alınan oyların, poğülist politikaların günlük kazanımları üzerinden hekimlerin canları ile oynandı. Dr. Ersin Arslan'ın değerli anısına, hekimlik mesleğinin ve sağlık hizmetinin onuruna duyduğumuz saygı gereği sessiz kalmamızı, politikacıların riyakar, ikiyüzlü açıklamalarına kanmamızı kimse beklemesin. 19 Nisan Perşembe günü sabahtan itibaren Dr. Ersin Arslan'ı anma ve tepkimizi göstermek üzere acil sağlık hizmetleri dışında hizmet sunmuyoruz. Sağlık Bakanını istifaya davet ediyoruz!' 

Olayın yaşandığı hastanede iki gün iş bırakılıyor

Gaziantep'teki Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görevli Dr. Ersin Arslan uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatım kaybetmesi ile ilgili bir açıklama yapan Türk Sağlık- Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 'Sağlıkta yaşanan şiddet Gaziantep'te cinayete dönüştü. Ersin Arslan gencecik yaşta servisteki odasında bir hasta yakını tarafından katledildi. Merhum doktorumuz Ersin Arslan’a Allah'tan rahmet kederli ailesine sabır diliyoruz. Tüm sağlık camiasının başı sağ olsun. Sözlü şiddet, darp derken Gaziantep'te artık şiddetin yerini katliama bırakması vahametin boyutunu anlatmaya yeterlidir. Sağlıkla şiddetin, cinayetin önüne geçmek için ne zaman tedbir alınacak merak ediyoruz' dedi.

Tepki olarak iki gün cinayetin yaşandığı hastanede iş bırakacaklarını dile getiren Kahveci, 'Türk Sağlık-Sen olarak yaşanan bu vahşete dikkat çekmek ve sağlıkta şiddete tepki göstermek amacıyla cinayetin yaşandığı Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde iki gün iş bırakıyoruz' şeklinde konuştu.

Sağlıkta şiddetin yasalarla ağır bir şekilde cezalandırılması gerektiğini defalarca dile getirdiklerini ve önlem alınmasını istediklerini kaydeden Önder Kahveci sözlerini şöyle sürdürdü: 'Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin asgariye indirilmesi bakımından daha caydırıcı ve etkin cezaların yer aldığı bir mevzuat değişikliğine gidilmesi için Sağlık Bakanlığı'nın girişimlerde bulunması istedik. Bu amaçla Sağlık Bakanlığı'na başvurumuzu da yaptık. Sağlık Bakanımız ile yaptığımız görüşmelerde de Bakanlıkta tüm sivil toplum örgütlerinin bir araya getirilerek ortak bir çalışma yapılmasını istedik. Fakat ne yazık ki şimdiye kadar somut bir adım atılmadı. Gaziantep'te yaşanan bu vahim olay sonrasında artık herkes şapkasını önüne koymalı, düşünmeli ve harekete geçmelidir.'