Yılmazer, Dink cinayeti soruşturmasında tutuklandı

Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, cinayet döneminde İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü olan Ali Fuat Yılmazer tutuklandı.

Dink cinayetine ilişkin olarak devam eden soruşturma kapsamında, soruşturma savcısı Gökalp Kökçü, dönemin İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü olan Ali Fuat Yılmazer’in dün ikinci kez ifadesini aldı. Yılmazer, tutuklaması istemiyle nöbetçi İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Hakimlikte ifade veren Yılmazer'in, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’ ve ‘tasarlayarak öldürmeye yardım etme’ suçlarından tutuklanmasına karar verildi.

Yılmazer, ‘emniyetteki paralel yapı’ soruşturması kapsamında Silivri Cezaevinde tutuklu bulunuyordu. Yılmazer, 4 Aralık 2014'te de Dink cinayeti soruşturması kapsamında ifade vermişti.

Tutuklu sayısı 5 oldu

Soruşturma kapsamında, ifade veren kamu görevlilerinden Muhittin Zenit, Özkan Mumcu ve Ercan Demir, eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek de ''ihmali davranışla ölüme sebebiyet vermek" suçundan tutuklanmıştı.

Yılmazer'in de tutuklanmasıyla Dink cinayeti soruşturması kapsamında tutuklu sayısı 5'e yükseldi.

Kategoriler

Güncel