Binbaşı Şahin: Deşifre olmamıza rağmen arazide tutulduk

Diyarbakır Silvan'da 14 Temmuz 2011'de 13 askerin hayatına mal olan çatışmanın ardından 'Görevi ihmal' iddiasıyla haklarında dava açılan 1 albay, 1 binbaşı ve 1 üsteğmenin yargılanmasına başlandı. Saldırıdan sonra görevden alınan Binbaşı Milbay Şahin, deşifre olmalarına rağmen saldırıya uğradıkları arazide tutulduklarını ifade etti.

 

Diyarbakır Silvan’da 14 Temmuz 2011′de, 13 askerin hayatına mal olan Silvan çatışmasının ardından ‘Görevi ihmal’ iddiasıyla haklarında dava açılan 1 albay, 1 binbaşı ve 1 üsteğmenin yargılanmasına başlandı. Diyarbakır 7′nci Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan muvazzaf askerler katıldı.

'DEŞİFRE OLMUŞTUK'

Olaydan sonra Silvan 4′üncü Taktik Jandarma Tabur Komutanlığı görevinden alınan Binbaşı Milbay Şahin, deşifre olmalarına rağmen saldırıya uğradıkları arazide tutulduklarını ifade etti.

ARAZİ UYGUN DEĞİLDİ

Alay Komutanı Albay Murat Toprak ise dönemin Jandarma Bölge Komutanına bölgenin arazi yapısının çok kötü olduğunu, oraya bölük değil, 2 timin gönderilmesini teklif ettiğini, ancak kabul edilmediğini iddia etti.

 

ASKERLER YORGUNDU

1′inci Bölük Komutanı Üsteğmen Mehmet Emin Karagöz de, askerlerin çok yorgun olduğu halde çatışmanın yaşandığı bölgeye gönderildiğini iddia etti. Duruşmaya ‘mağdur’ sıfatıyla katılan Astsubay Koray Demiroğulları da, çatışma esnasında kimsenin yardıma gelmediğini ileri sürdü.

(Kaynak: AA)

 

 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem