Kıdemli Peder Bısag Tezenliyan: Bu açıklamaları kınıyorum

Patriklik seçimlerinin görüşüldüğü 19 Mayıs tarihli Ruhani Kurul toplantısında, toplantıda hayır oyu kullanmaları için din görevlilerine baskı yaptığı iddia edilen, Peder Bısag Tezenliyan iddialara cevap verdi.

Surp Pırgiç Hastanesi Vakfı Başkanı Bedros Şirinoğlu’nun iddiasına göre, Peder Tezenliyan toplantıda Ermeni toplumu hakkında saygısız ifadeler kullanmıştı

Bısag Tezenliyan, Agos’a söz konusu haberle ilgili açıklamalarda bulundu. Tezenliyan, kendisini itibarsızlaştırmak amacıyla bu tür açıklamalar yapıldığını savunarak açıklamayı kınadı. 

Tezenliyan şunları söyledi: 

“Benim bu tarz bir cümle kuracak yapıda bir kişi olmadığımı, cemaatimiz de yakından bilir. Kırk yıllık bir din görevlisiyim. Bugün istifamı verebilirim fakat kamuoyu tarafından doğruların bilinmesi gerektiğini düşünüyorum. İsim verilerek bu tarz bir açıklamanın yapılması şahsımı itibarsızlaştırmak amacı güttüğü için bu ifadeleri kınıyorum.

Bu söylentiyi ortaya atanın kim olduğunu çok iyi bilsem de cemaatimizin ve Patrikhane’nin daha fazla yıpratılmaması için sessiz kalma hakkımı kullanmak istiyorum. Bir din görevlisi olarak en doğru tavrın bu olduğuna inanıyorum. Ayrıca sayın cemaat başkanımız Bedros Şirinoğlu’nun da tamamen yanlış anlaşılmalardan yola çıkarak böyle bir çıkış yaptığına inanıyorum.”

Kategoriler

Toplum Kilise


Yazar Hakkında