“HDP artık gerçekten Türkiye partisidir”

HDP Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, HDP’nin seçim zaferi sonrası bir basın toplantısı düzenledi. Kampanya süresince kolektif akla destek verenlere teşekkür eden liderler, 'koalisyon yok' mesajı verdi.

Basının ve halkın yoğun ilgi gösterdiği, İstanbul Cezayir Salonu’nda gerçekleşen basın toplantısında salonun içi ve dışarısı tıklım tıklımdı.  Eş Genel Başkanların açıklamaları sık sık sloganlarla kesildi. 

Selahattin Demirtaş’ın açıklamasından satırbaşları şöyle: 

Bu seçimde özgürlükten, demokrasiden, barıştan yana olanlar kazanmış ve kendilerini Türkiye’nin tek sahibi olarak görenler kaybetmiştir. Bu zafer Ermenilerin, Boşnakların, Ezidilerin, Çerkeslerin, bütün etnik kimliklerin;  bütün inançların, bu topraklarda özgürce yaşamak isteyenlerin ortak zaferidir. Bu zafer, işçilerin, işsizlerin, köylülerin, esnafların emeği sömürülenlerin zaferidir. Bu zafer ülkede demokratik sivil bir anayasa isteyenlerin, 12 Eylül darbe anayasasına ve onun dayattığı seçim barajına karşı duranların ortak zaferidir. Kürt sorununda barışçıl zaferinde yana olanların zaferidir. Ve en çok da kadınların ortak zaferidir. Meydanlarda ne söz verdiysek arkasındayız. HDP artık gerçekten bir Türkiye partisidir.

“Emaneten oy verenleri mahçup etmeyeceğiz”

Bize emaneten oy vererek de demokratik siyasetin önünün açılmasını isteyenleri mahçup etmeyeceğizz. Bize emaneten oy verenleri ikna etmek için daha çok çalışacağız.

Bu saat itibariyle Türkiye’de artık başkanlık tartışması, diktatörlük tartışması son bulmuştur.

Bu muazzam zaferin ortaya çıkmasında üst akıl, komplo aklı değil kolektif bir akıl var. HDP’yi yi oluşturan bütün bileşenlere teşekkür ediyorum.

Kampanya sürecindeki saldırılarda hayatını kaybeden arkadaşlarımız başta olmak üzere hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah’tan rahmet ve başsağlığı diliyoruz.

“AKP’yle koalisyon yapmayacağız”

Sayın Öcalan, birlikte yaşam, sivil çözüm, barışçıl çözüm konsunda her zaman destek oldu. Bu başarının ortaya çıkmasnda kendisnin çözüm sürecindeki rolü son derece önemlidir.

Kampanyamız devlet bütçesinden değil, gönüllü fedakarlıkla karşılandı. Mali destek sunan herkese teşekkür editoruz.

HDP’nin artık yeni hedefi iktidara yürümektir. HDP güneşi hepimize yeter. AKP’nin ampulüne gerek kalmadı.

AKP’yle koalisyon yapmayacağız. Sözümüzün arkasındayız.

Figen yüksekdağ ise kadınların meclisteki varlığının arttığını vurguladı, Demirtaş gibi kampanya süresince destek olan gençlere, gönüllülere ve emekçilre teşekkür etti.

Açıklamadan satırbaşları şöyle:

Çok sevinçli bir kucaklaşma. Birbirinden koparılan uzaklaştırılan Türkiye halklarının, birbiriyle kucaklaşmanın sevincini yaşadı.

En büyük kazancımız, bu miadı dolmuş siyasetin yerine iyiliğin gücünün açığa çıkmasıdır.

Yüzde 10’luk seçim barajı bir ayıp vesikasıydı. Bugün antidemokratik enkazın altında kalan yüzde 10 barajını koyan ve bunu savunanlardır. Bu seçim sonuçlarından sonra mevcut siyasi anlayışın enkazını hep birlikte toplayacağız. Yeni bir yaşamın yeşerebileceği bir temizlikte Türkiye’yi hep beraber yaratacağız.

Tek adam tek parti cuntasına mecbur edilmek istemiyor. Birlikte çalışmayı üretmeyi istiyor. Partimizin sonucu bu bilincin yansımasıdır.

%40 oranında kadın temsiliyetimiz olacak

Bu başarıda bize eşlik eden bütün arkadaşlarımızı saygıyla selamlıyorum.

7 haziran zaferi aynı zamanda bir kadın zaferidir. Sevinçle ifade ediyorum, tespitlere göre yüzde 40 oranında kadın temsiliyetimiz olacak. eşitliği yüzde 50 hedefliyorduk, bu bakımdan geriyiz ama siyasey tarihi bakımından çok büyük bir sıçrama.

Nasıl bu zamana kadar hep beraber olduysak, bundan sonra da yarin yanağından gayri hep beraber demeye devam edeceğiz.  

 

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında