Demirtaş: AKP'li bir koalisyon seçeneğinin içinde olmayacağız

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, üzerlerindeki sorumluluğu ve yükü bildiklerini ifade ederek, Türkiye'de kaosa, gerilime, güvensizlik ortamına, istikrarsızlığa izin vermeyeceklerini belirtti.

Demirtaş, eşi Başak Demirtaş ile Atatürk Havalimanı'ndan Ankara'ya hareketinden önce VIP Salonu'nda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Demirtaş, “Net olduğumuz durum şudur: Biz AKP'li bir koalisyon seçeneğinin içinde olmayacağız. Öbür türlü nasıl bir seçenek ortaya çıkar? Bütün bunları tartışacağız" ifadelerini kullandı

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, şunları söyledi: 

“Biz üzerimizdeki sorumluluğu, yükü biliyoruz. Türkiye'de kaosa, gerilime, güvensizlik ortamına, istikrarsızlığa elbette izin vermeyeceğiz. Net olduğumuz durum şudur: Biz AKP'li bir koalisyon seçeneğinin içinde olmayacağız. Öbür türlü nasıl bir seçenek ortaya çıkar? Bütün bunları tartışacağız. Fakat toplum birinci ve ikinci çıkan partiye bir sorumluluk, bir görev vermiş aslında. Teamüller gereği de onun ilk seçenek olarak tartışılması lazım. AKP-CHP koalisyon seçeneği doğal olarak ilk tartışılması gerekendir. Bütün teamüller de bunu gerektirir. Toplum da oy verirken bunu aslında istemiş oldu bir şekilde. Halk birinci ve ikinci partiyi bu şekilde şekillendirerek, bir şeye işaret etmiş oldu. Tartışmalar nasıl yürüyecek? İzleyelim bir bakalım. Bizim HDP olarak, halkın omzumuza yüklediği görevin ve sorumluluğun farkında olduğumuzu ve taşıyacağımızı herkesin bilmesi lazım.”

Bir gazetecinin "Size bir koalisyon teklifi gelirse ne yapacaksınız?" sorusuna Demirtaş, “Tamamını sonra gelirse tartışırız. Bakarız arkadaşlar” karşılığını verdi. 

“Çözüm Süreci bitmez”

Demirtaş, MHP'nin, Çözüm Süreci'nin bitirilmesine yönelik talebinin hatırlatılması üzerine, "Çözüm Süreci bitmez arkadaşlar" ifadelerini kullandı.

HDP Parti meclisi toplanıyor

Bugün Saat 13'te HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın HDP Genel Merkezi'nde olması bekleniyor. Genel Merkez'de hem HDP yetkilileri ile seçim sonuçları değerlendirilecek hem de bundan sonra atılacak adımlar netleştirilecek. Bugün yapılacak HDP Genel Merkezi Parti Meclisi toplantısının ardından yarın da saat 17.00'de HDP Genel Merkezi Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplanacak. Perşembe günü saat 10.00'da da HDP Genel Merkezi Milletvekili adayları toplantısı planlanıyor. 

Pavey: Birlikte iyi salladık

Demirtaş, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili Şafak Pavey ile VIP Salonu önünde karşılaştı. Seçim başarısından dolayı Demirtaş'ı kutlayan Pavey, "Birlikte iyi salladık diye düşünüyorum" diye konuştu. Demirtaş da "Umarım her şey daha iyi olacaktır. Hep birlikte daha iyisini başaracağız" şeklinde karşılık verdi. 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında