Egemen Bağış meğer Ortadoğu'yu kast etmiş

Avrupa Birliği (AB) eski Bakanı Egemen Bağış, İtalya’nın La Repubblica gazetesine Gezi Parkı eylemlerine ilişkin verdiği röportajın çarpıtıldığını açıkladı. Bunun üzerine röportajı yapan Marco Ansaldo’dan açıklama geldi.

La Repubblica’da Marco Ansaldo imzasıyla çıkan mülakatta, Bağış’a, "2 yıl önce Gezi Parkı protestoları oldu. Sosyal ağlar aracılığıyla seferber olunan, barışçıl bir ayaklanma idi, ama sonra bu susturuldu. Bu yeniden yaşanabilir. Korkmuyor musunuz?" sorusunu yöneltmiş, Bağış’ın şu cevabını satırlarına taşımıştı:

"Saati geri alamamanız gibi bir şey bu. Sosyal medya üzerinden seferber olmayı öğrenmiş, kendi sesini ve değişim getirme kapasitesini keşfetmiş kitleleri susturamazsınız. Bu şekilde, risklerle, değişimlerle ve aynı zamanda fırsatlarla dolu, geri dönüşü olmayan bir sürecin önünde kendimizi buluruz. Asıl büyük zorluk, değişim anını kaçırmama kapasitesine sahip olmaktır."

Egemen Bağış, söz konusu demecin Türkiye’de büyük yankı uyandırması üzerine Twitter’daki hesabından bir açıklama yaptı. Bağış, "Bir İtalyan gazetesinde yayınlanan mülakatım maalesef manidar şekilde çarptırılmıştır. Anılan söyleşide "gezi parkı" konusu hiç geçmemiştir" ifadelerini kullandı.

“Ortadoğu’ya ilişkin konuştuğunu söylüyor”

Bunun üzerine Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabirinin telefonla ulaştığı gazeteci Marco Ansaldo, "Haberin Türkiye’de kullanılması üzerine Egemen Bağış beni aradı. Bağış verdiği bu cevabın, Gezi Parkı eylemlerine değil, bir önceki soruda da değindiği Ortadoğu’daki ayaklanmalara ilişkin olduğunu söyledi" dedi.

Ansaldo DHA’nın, "Ama röportajınızdaki sorunuz Gezi Parkı eylemlerine ilişkin. Yani bu soru hiç sorulmadı mı?" sorusuna ise, "Israrla olmasa da ben arada sordum, ama o Ortadoğu’ya ilişkin konuşmayı sürdürdüğünü söylüyor. Bu durumda Bağış haklıdır" diye yanıt verdi.

 

Kategoriler

Güncel Türkiye Basın



Yazar Hakkında