Dink cinayetinde yeni terfiler

Hrant Dink cinayetinin ardından, Trabzon Emniyet Müdürlüğü ve İstihbarat Daire Başkanlığı hakkında inceleme yapan ve kamu görevlilerinin ‘kusuru yoktur’ raporu hazırlayan iki Mülkiye Başmüfettişi terfi etti.

Resmi Gazete’nin 6 Haziran sayısında yayınlanan kararnameye göre, Dink cinayetinin hemen ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilerek inceleme raporu hazırlayan, Mülkiye Başmüfettişleri Mustafa Üçkuyu Balıkesir Vali Yardımcısı, Mehmet Canoğlu ise Denizli Vali Yardımcısı olarak atandı. 

İki müfettişin isimi, Dink cinayeti soruşturmasından sonra hazırladıkları raporla gündeme gelmişti. Cinayetin ardından dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından 2008 yılında rapor hazırlanmıştı. Hazırlanan raporda, dönemin bazı kamu görevlileriyle ilgili  yürütülen incelemeler sonucunda kolluk görevlilerinin sorumluğuna ilişkin tespitlerde bulunulmuştu.

Raporun ardından da İçişleri Bakanlığı, kamu görevlileri hakkında inceleme yapmak için Mülkiye Başmüfettişleri Mustafa Üçkuyu ve Mehmet Canoğlu’nu görevlendirdi. Hazırlanan rapor Başbakanlık Teftiş Kurulu Raporu’na rağmen aralarında Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer’in de aralarında bulunduğu kamu görevlilerini aklamıştı. 

Hazırlanan raporun ardından, Vali Yardımcısı olarak terfi eden Üçkuyu ve Canoğlu hakkında idari soruşturma devam ediyor. Soruşturma soncunda haklarında ‘dava açılması’ yönünde bir rapor hazırlanırsa her iki isim hakkında yargılama süreci başlayacak. 

Kategoriler

Güncel Dink Davası



Yazar Hakkında