Selina Doğan: Önceliğim nefret söylemi

CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan’a partisinin performansını değerlendirdi, Meclis’teki önceliklerini sıraladı.

7 Haziran’da İstanbul 2. Bölgeden CHP milletvekili olan Selina Özuzun Doğan, seçim ve sonrasını Agos’a değerlendirdi. 1960 ihtilali sonrası İhtilal Komitesi tarafından Kurucu Meclis’e atanan ve burada yaklaşık 6 ay görev yapan Hermine Kalustyan’ı saymazsak Doğan, mecliste görev yapacak ilk Ermeni kadın vekil oldu.  Seçim sonuçlarını değerlendirmesini istediğimiz ve koalisyon ihtimallerini sorduğumuz Selina Doğan, ortaya çıkan tablonun partide memnuniyetle karşılandığını belirtti.

AKP’nin yıpranmış olduğunu ve devrinin sona erdiğini her platformda dile getirdiklerini söyleyen Doğan, “Dolayısıyla halk seçim sandıklarında en güzel cevabı verdi. Şu anda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) en önemli aktör konumunda. Ayrıca kadınların (yeterli olmamakla birlikte) meclisteki temsiliyetinin sayıca artması ve daha fazla aidiyetin yer aldığı çoğulcu bir meclis kompozisyonu oluşması bu dönemin en önemli kazanımı oldu. Oy oranları konusunda, sır değil herkes HDP’ye giden emanet oylardan bahsediyor. HDP’nin barajı aşması adına stratejik davranıldı. Buna rağmen CHP’nin en önemli aktöre dönüşmüş olmasından dolayı bir memnuniyet söz konusu” dedi.

CHP’li vekil bundan sonrasını şöyle değerlendirdi: “Nasıl bir hükümet kurulacağı konusunda çeşitli senaryolar gündeme geliyor ve görüşmeler de yapılıyor zaten, tabii ki bu konuda henüz kesin bir bilgi sahibi değiliz. Asla temel prensiplerden vazgeçilmeyerek, en uygun ve en sağlıklı şekilde hükümet kurulacaktır. Bundan sonrasıyla ilgili olarak, AKP’yle koalisyon kurulması veya muhalefette kalınması olarak iki ayrı senaryoda değerlendirmek gerekiyor. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakan olduğu senaryoda en öncelikli olarak yapılması gereken yeni bir anayasa çalışması olacaktır. Aksi durumda muhalefette kalındığında ise en güçlü şekilde bunun yapılması için mücadele verilecektir. Kendi adıma ise nefret söylemiyle ilgili ve ayrımcılıkla mücadele yasası üzerinde çalışmak istiyorum, partinin kararıyla da mutlaka çeşitli görevler üstleneceğim. Ayrıca adalet, anayasa ve insan hakları komisyonu gibi var olan çeşitli komisyonlardan birinde görev almak istiyorum.”

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında

1979 İstanbul doğumlu. Toplum bölümünün editörü, demokratikleşme, insan hakları, inanç özgürlüğü ve azınlık vakıflarıyla ilgili haberler yapıyor.