Sziget için geri sayım başladı

Her yıl 400.000’den fazla müzik tutkununun katıldığı, rock’tan elektronik müziğe, punk’tan folk’a, blues’dan pop’a her türün davetli olduğu müzik şölenine katılmak ve ‘‘Özgürlük Adası’’nda bir hafta boyunca gönlünce eğlenmek isteyenler günleri saymaya başlayabilir. Sziget Festivali’ne çok az kaldı.

Avrupa Festival Ödülleri tarafından iki kez “Avrupa'nın En Büyük Festivali” ödülüyle taçlandırılan 22 yıllık Sziget Festivali her yıl Budapeşte'nin tam ortasından geçen ve iki yakayı ayıran Tuna Nehri üzerindeki Obuda adasında gerçekleşiyor. Her yıl Ağustos ayında düzenlenen Sziget Festivali bu yıl 10-17 Ağustos 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Sziget müzikseverlere neler vaat ediyor?

60’tan fazla sahneye ev sahipliği yapan festivalin, 2015 programında Robbie Williams, Florance The Machine, Gogol Bordello, Gentleman & The Evolution, Ellie Goulding, Kadebostany,  Knife Party, Infected Mushroom, Kasabian, La Chiva Gantiva, Yellow Claw, Alt-J, Soja,  Paloma Faith, Goran Bregovic, Passenger, Milky Change , Limp Bizkit, Avicii, Martin Garrix, The Ting Tings, Mo, Dixon, Future Island, Cro, Michael Mayer, Jaguar Skills, Halestorm, Che Sudaka, Boban I Marko & Markovic Orchestra, Foals, Interpol , W&W, Mc Dynamite, Julian Jordan, Sigma gibi müzisyenler yer alıyor.

76 hektar ormanlık bir adaya kurulmuş olan Sziget Festivali’nde müzikseverler için her şey düşünülmüş.  Konserlerin yanı sıra festival alanında Sziget sirki Cirque du Sziget’te Akoreacro, Cirk La Putyka, ManoAmano ve Grotesque Gymnastics topluluklarının gösterileri, Evlenme Çadırı, Sziget Plajı gibi pek çok yan etkinlik bulunuyor.

Peki, geçen sene Sziget’te neler yaşandı merak ediyor musunuz?


Sziget Talent Turkey’de neler yaşandı?

Bu sene ilk kez düzenlenen ve birincinin Sziget’te sahne alma ödülüyle taçlandırıldığı Sziget Talent Turkey 2015 yarışmasında finale kalan isimler Can Gox, Emir Yargın, Esas Çocuk, Nilipek ve Yok Öyle Kararlı Şeyler olmuştu. 1 Haziran Pazartesi akşamı Hard Rock Cafe’de gerçekleşen final gecesinde ise birinciliği kucaklayan Yok Öyle Kararlı Şeyler oldu.

Daha fazlası mı?

Sziget Festivali’nin uğrak noktalarından birini de bir ipucu olarak sizlerle paylaşalım: Roma İmparatorluğu döneminden kalma, içerisinde bugünlerde bir çok gece kulübünü barındıran dünyanın en güzel saraylarından biri Hajógyári’ye uğramadan etmeyin. Bir de peynirli börek var tabii, mümkünse çantanızdan hiç eksik etmeyin.

Unutmadan ekleyelim: Budapeşte rock müziği çok seven bir Orta Avrupa kenti. Taksicisinden büfecisine kalplerin rock müzikle attığı bir şehi. Metroya binin ve diğer yolcuların kulaklıklarından gelen seslere kulak kabartın, emin olun, iyi hissedeceksiniz. Ne olursa olsun rotayı Balkanlara çevirmek her zaman iyi bir fikir. 

Kategoriler

Kültür Sanat Müzik


Yazar Hakkında