Abdullah Cömert davasında ilerleme yok

Hatay'daki Gezi Parkı protestoları sırasında başına isabet eden biber gazı kapsülüyle yaşamını yitiren Abdullah Cömert'in ölümüyle ilgili duruşmada, sanık polis A.K.'nin tutuklanma talebini reddeden mahkeme, duruşmayı 9 Ekim 2015 tarihine erteledi.

Gezi eylemleri sırasında Hatay’da öldürülen Abdullah Cömert davasının duruşması bugün Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 

Güvenlik gerekçesiyle Balıkesir'e alınan davaya, Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert, kardeşi Adnan Cömert, Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan ve Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan katıldı.

Hakkında Erzurum 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin ‘terör örgütüne üye olma’ ve ‘terör örgütü propagandası yapma’ suçlamalarıyla dava açması nedeniyle Abdullah Cömert'in ağabeyi Zafer Cömert bugünkü duruşmaya katılamadı.

“Olası kastla öldürme” yargılanan sanık polis Ahmet Kuş'un ifadesi yine Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile alındı.

Gaz fişeğini atan akrebin kamera görüntüleri ile biber gazı silahının kullanımına ilişkin Adli Tıp Kurumu'ndan istenen yazı henüz mahkemeye ulaşmadı.

Mahkeme 1 Nisan’da görülen duruşmada sanık polisin tutuklanması ve olay yerinde keşif yapılması taleplerini de reddetmişti. Bu duruşmada da polisin tutuklanması talebini reddeden mahkeme görüntülerin beklenmesi için duruşmayı 9 Ekim’e bıraktı.

Adnan Cömert: Tüm kanıtlar elimizde

Abdullah Cömert'in kardeşi Adnan Cömert, "Artık tutuklanmasını bekliyoruz. Tüm kanıtlar, ses kayıtları, ispatlamamıza rağmen olmadı. Tutuklanmasını bekliyoruz. 16 saatlik yoldan geliyoruz" dedi.

Bir gazetecinin Zafer Cömert'i sorması üzerine konuşan Adnan Cömert, "Bizi terör ile suçluyorlar. Türkiye'de adalet böyle" diye yanıt verdi.

Duruşma ertelendi

Dava 9 Ekim 2015 tarihine ertelendi. Mahkeme, polis memuru Ahmet Kuş'un tutuklanma talebi ise reddetti. 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında