Hürriyet gazetesine karşı kampanya: 'Irkçı tutumunu terk et!'

Nadya Uygun ve Dr. Sarkis Adam'ın sözcülüğünü yaptığı bir grup Ermeni aydın Hürriyet gazetesinin ırkçı, ayrımcı ve kışkırtıcı yayınlarına karşı kampanya başlattı. Kampanyanın Türkçe, İngilizce Fransızca ve Ermenice olarak yapılan açıklamalarında 'Hürriyet Gazetesinin ırkçı ayrımcı ve kışkırtıcı üslubu dolayısı ile Hürriyet okumuyoruz' dendi.

Nadya Uygun ve Dr. Sarkis Adam'ın sözcülüğünü yaptığı Ermeni aydınlar Hürriyet gazetesinin ırkçı, ayrımcı, kışkırtıcı yayınlarına karşı kampanya başlattı. Türkçe, İngilizce Fransızca ve Ermenice olarak yayınlanan açıklamalarında 'Hürriyet Gazetesinin ırkçı ayrımcı ve kışkırtıcı üslubu dolayısı ile Hürriyet okumuyoruz' diyen Ermeni aydınlar yaptıkları açıklamada şu görüşlerini dile getirdi:

'Defalarca uyarıldıkları halde tavırlarında bir değişiklik yapmayan Hürriyet Gazetesini protesto ediyoruz. En ufak bir haberi malzeme yapıp ırkçılığı, nefret tohumlarını körüklemesini ve ayrımcı üslubunu kınıyoruz! 
Bugüne dek birçok güzel insanin felaketine, ölümüne sebep olan, düğmeye basan bir yayın organı Hürriyet Yazarlarının başlattıkları karalama ve linç kampanyaları, defalarca Ermeni, Kürt ve diğer azınlıkları terörize edip, ölümlerine, linç edilmelerine zemin hazırlamışlardır. 
Gelin, Hürriyet Gazetesi okumayalım! Bu çağrımız tüm insan haklarına saygılı, halkların ve inançların özgürlüğüne inanan güzel insanlar içindir. Daha güzel bir Türkiye, daha güzel bir Dünya için Hürriyet Gazetesini okumuyoruz!..'

Kampanyanın Ermenice yayınlanan metni:

ՄԵՆՔ ԱՇԽԱՐՀԻ ՀԱՅԵՐ ՀԻՒՐԻՅԷԹ ԹԵՐԹԸ ԿԸ ԲՈՂՈՔԱՐԿԵՆՔ.

Համայն Աշխարհի

Յայտարաութիւն.

Հիւրիյէթ թերթը, իր ազգայնամոլ խրտրականութեան եւ սադրիչ ոճի բերմամբ չենք կարդար.
Թերթը,բազմիցս գրաւոր ձեւով ազդարարուելով հանդերձ,իր ոճի ու կեցուածքի մէջ փոփոխութիւն 
չի կատարող Հիւրիյէթ թերթը մենք կը բողարկենք.
Ամենափոքր լուրը իսկ, ոպէս նախանիւթ գործածելով, ազգամոլութեան եւ ատելութեան 
սերմերը գրգռող եւ խտրական ոճով հրատարկութիւնը շարուակող Հիւրիյէթ թերին 
այս ոճը կը մեղադրենք.Մինջեւ այսօր, շատ մը լաւ մարդոց արհաւիրքի ու մահուան պատճառ կոճակին սեղմող 
մամուլի օրկան Հիւրիյէթի գրողներու սկսած արատելու եւ զանգուածները 
գրգռող արշաւները, շատ անգամներ Հայկական , Քրտական եւ միւս 
փոխրամասնութիւնները ահաբեկչըցնելով ,անոնց զոհուելուն ու հրապարակաւ 
անարդարատութեան(լինչ) ենթարկուելնուն ենթահող պատրաստած է.
Եկէք, Հիւրիյէթ թերթը չի կարդանք,այս է մեր կոչը, բոլոր այն լաւ մարդկանց համար է որ,որոնք, մարդու իրաւունքներու ժողովուրդներու եւ
հաւատքի 
համուզումներու ազատութեան կը 
հաւատանան.
Աւելի գեղեցիկ Թուրքիայի եւ աւելի գեղեցիկ աշխարհի մը համար, Հիւրյիէթ չենք կարդար.

(Sesonline)