Erdoğan’ın kareli ceketi Ermenistan’da!

Ermenistan’ın Syunik Bölgesinde geçen hafta gerçekleşen ‘Koyun Kırpma Festivali’nde bir ilk yaşandı. Ermenistan’ın en medyatik siyasetçilerinden Syunik Valisi Surik Khachatryan’ın ceketi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ınkine olan benzerliğiyle ilgi çekti. Ceketinin Türkiye Cumhurbaşkanı’nın ceketine benzetilmesi, Vali Khachatryan’ın pek de hoşuna gitmedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kareli ceketi, geçen yıllarda uzun bir süre basının ilgisini üzerine çekmeyi başarmış, hatta moda tasarımcılarının ve giyim sektörünün önde gelen isimleri tarafından değerlendirilmişti. Hatırlayanlar varsa, İstanbul’un ünlü ‘smokinci’si Levon Kordonciyan bile, Erdoğan’ın rahat giyinmeyi sevdiğini, beyaz yerine mavi ya da farklı renklerde gömlek giyerek bir ilke imza attığını, özellikle kareli ceketleri çok iyi taşıdığını belirtip, “Cumhurbaşkanımız dünyayı takip etmiyor, kendi modasını yaratıyor”  demişti.

O günlerde, giyim sektöründeki holding kurulu başkanları, Erdoğan’ın yerli üretimi teşvik etme hedefi ile Türk markalarından yaralandığına dem vurup sadece zevkini değil, aynı zamanda iyi ve sağlıklı fiziğini de övmüşlerdi.

Bu kadar ilgiden olsa gerek ‘Erdoğan’ın ceketi’ sadece Türkiye basınında değil, Ermenistan basınında da haberlere konu olmuştu. Fakat geçen hafta Ermenistan’daki Koyun Kırpma Festivali’ne katılan Syunik Valisi Surik Khachatryan’ın Erdoğan’ın ceketlerine benzeyen bir ceket giymesi, Ermenistan basınında şaşkınlık yarattı.

Özellikle Taşnaksutyun basın organı Yerkir Medya’dan bir gazeteci, bu ceketin Türkiyeli Sarar firmasına ait olabileceğini düşündüğünden olsa gerek, festival sonunda Khachatryan’a ceketin firmasını sordu. Sorunun cevabını yazılı olarak mutlaka göndereceğini söyleyen ve ilgiden hoşnut olan Vali’yi “Bu ceketin benzerini Erdoğan giyiyor, haberiniz var mı?” sorusu ise çok kızdırdı. “Sen kendi giydiklerini Erdoğan’ın karısının kıyafetleri ile karşılaştır” cevabı ise hem soruyu soran gazeteciyi, hem de kamuoyunu şaşkınlığa uğrattı.



Yazar Hakkında