Sivaslı Ermeniler dernek lokaline kavuştu

Sivaslı hemşerileri buluşturmak ve bir arada tutmak için kurulan Sivaslı Ermeniler ve Dostları Derneği, dernek lokaline kavuştu.

Üç yıl önce kurulan ve en faal hemşeri derneklerinden biri olan Sivaslı Ermeniler Derneği, uzun süren kaynak arayışının ardından, Kurtuluş’ta uygun bir yer buldu ve bağışçıların desteğiyle bu yeri satın aldı. 

Türkbeyi Sokak’ta yer alan dernek lokalinin açılışı 13 Haziran Cumartesi günü yapıldı.Zakarya Mildanoğlu’nun ’100.Yıl Sivas’tan 100 Fotoğraf’ başlıklı sergisiyle yapılan açılışa ilgi yoğundu. Sivaslı Ermeniler ve Dostları Derneği Başkanı Sebuh Koçak, törende yaptığı konuşmada, hayırseverler Dikran Gülmezgil ve Yetkin Berberoğlu ile Şişli Belediyesi Başkanı Hayri İnönü’ye, desteklerinden dolayı teşekkür etti. Bu tip dernekleşme faaliyetlerinin Ermeni toplumuna büyük enerji kazandıracağına vurgu yapan Koçak, Zakarya Mildanoğlu’na da teşekkürlerini ilettikten sonra şunları söyledi: “Serginin açılmasında önemli rol oynayan gençler, burada üzerlerine düşen görevden fazlasını yaptılar. Sergi, onların aile arşivlerinde buldukları fotoğraflar sayesinde oluşturuldu. Ben Kayseriliyim ama tarihimizde en önemli şehirlerden biri Sivas’tır. Sivaslı Ermenilerin bir arada olduğunu ve bu derneğin çatısı altında toplandıklarını görmek beni ve herkesi mutlu ediyor. Emeği geçen herkese ve bizleri bu günde yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim.”

Rakel Dink ve Hayk Aslanyan’ın da katıldığı etkinlikte Ahmet Turan Alkan, hemşeri derneklerinin başkanları Hüseyin Yıldırım, Vasken Barın, Kevork Çalış, Cem Halavurt, Düşünce Platformu’ndan Tatyos Bebek, HAYCAR üyelerinden Nazar Binatlı ve dernek lokalinin açılmasına önemli katkı sağlayan hayırsever Dikran Gülmezgil de birer konuşma yaptı.

Kategoriler

Toplum Dernekler

Etiketler

Sivaslı Ermeniler


Yazar Hakkında