Kars Ülkü Ocakları Başkanı’nın tepkisi papaz kıyafetlerineymiş!

Caz piyanisti Tigran Hamasyan'ın Kars, Ani'de konser düzenlemesi üzerine "bizler de Kars caddelerinde Ermeni avına mı çıkalım? " açıklamasıyla tepki çeken Kars Ülkü Ocakları Başkanı Tolga Adıgüzel, Agos'a konuştu; açıklamasının çarpıtıldığını savundu.

Dünyaca ünlü caz piyanisti Tigran Hamasyan, Ermenistan’dan yola çıkarak farklı ülkelerdeki toplam 100 kilisede konser vermeyi amaçladığı ‘Luys i Luso’ projesi kapsamında şu anda Anadolu’da bulunuyor. İlk olarak Kars’ta konser veren Hamasyan, daha sonra aynı konseri Ahtamar’da düzenledi.

Ancak Ani’deki konserin ardından Kars Ülkü Ocakları Başkanı Tolga Adıgüzel, tepkisini dile getiren bir basın açıklaması düzenledi. Basında çıkan haberlere göre Adıgüzel’in açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “1915 olaylarında yüz binlerce Müslüman Türk soydaşımız bu Ermeniler tarafından soykırım ve katliamlara uğratılmadı mı? Fazla değil, daha bundan 23 yıl önce Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinin Hocalı köyünde yüzlerce soydaşımıza soykırım yapan bu Ermeniler değil miydi? Yaptıkları bu hareketle ne amaçlanmak isteniyor? Bunların içerideki destekçileri kimlerdir? Hangi satılmış basın mensupları bunlar ile ortaklaşa hareket ediyor? Herkes haddini bilecek ve bu saatten sonra ayağını denk alacaktır. İçeriden ve dışarıdan satılmış hain beyinler tarafından sabrımız zorlanmak mı isteniyor? Yoksa bizler de Kars caddelerinde Ermeni avına mı çıkalım? Onların kutsal saydığı bir yerde konser verebilir miyiz ya da mehteran takımını yürütebilir miyiz? Bizler bunları belki şimdilik yapmıyoruz ama bu yapmayacağımız anlamına da gelmesin ve bunların hepsini not ettik.”

‘Ermeni avına mı çıkalım?’, ‘Bir daha tekrarlanırsa gereğini yaparız’ gibi ifadelerin bulunduğu açıklamaya ilişkin Adıgüzel’le görüştük. Agos’a yaptığı açıklamada basında çıkan ifadelerini yalanlayan Tolga Adıgüzel, konsere tepki göstermediklerini belirtti.

‘Tepkimiz papaz kıyafetlerine’

Ani’deki konsere tepki vermelerinin sebebi olarak koristlerin papaz kıyafeti giymelerini gösteren Adıgüzel, şöyle konuştu: “Tepkimiz, konser yapılmasına değil, o konserin papaz kıyafetleriyle yapılmasınaydı. Biz 2010’da orada namaz kılmak istediğimizde neden bize izin verilmedi de şimdi bu konsere izin veriliyor? Papaz kıyafetleriyle konser vermenin amacı nedir?”

‘Ermeni avına mı çıkalım?’ demedim’

Basın açıklamalarının bazı medya organları tarafından çarpıtıldığını da iddia eden Adıgüzel, şunları söyledi: “Bazı yerel medya organları açıklamamızın içeriğini çarpıttı. Orada ifade ettiğim ‘satılmış basın mensupları’ için isim vermek istemiyorum ancak Kars’ta yerel yayın yapan medya olduklarını söyleyebilirim. Benim ‘Ermeni avına mı çıkalım?’ diye bir açıklamam olmadı. Ermenistan’a gidip orada Türk bayrağı açabilir miyiz? Gerekirse her şeyi göze alıp 50-100 kişilik bir grupla Ermenistan’a gideceğiz.”

Belediye Başkanı'nın da 'içi yanmış' 

Hamasyan’ın söz konusu konseriyle ilgili Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da bir açıklama yapmış, konser nedeniyle ‘içinin yandığını’ söyleyerek, etkinliği haber yapan basın organlarıyla ilgili olarak “Acaba etnik kökenlerinde bir birliktelik var mı?” demişti. 

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında

1990 İstanbul doğumlu. Kültür sanat, müzik, insan hakları ve güncel politika haberleri yapıyor.