Kamp Armen'in iadesi askıya mı alındı?

Kamp Armen’in Gedikpaşa Ermeni Protestan Vakfı’na bağışlayacağını açıklayan arazinin şimdiki sahibi Fatih Ulusoy, Vatan gazetesine açıklamalarda bulundu. Ulusoy, bağışlama açıklamasını yapmasının üzerinden bir aydan uzun süre geçmesine rağmen henüz herhangi bir gelişme olmamasını vakıfla yaşanan anlaşmazlıklara bağladı.

6 Mayıs’ta Kamp Armen’in yıkımı, büyük tepkiye yol açmış, daha sonra çeşitli görüşmelerin ardından konu Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun gündemine taşınmış ve Başbakan çözüm için sürecin başlatılması talimatını vermişti. 7 Haziran seçimleri öncesi süreç hızlı bir şekilde ilerlemiş ardından el konan arazinin şimdiki sahibi Fatih Ulusoy, 22 Mayıs’ta tapuyu vakfa bağışlayacağını duyurmuştu. Ulusoy’un yaptığı açıklamada, “Ülkemizin sosyal barışına ve birliğine katkı sağlamak amacı ve temennimle araziyi Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı’na bağışlayacağımı kamuoyumuza saygıyla duyururum” demişti.

Vatan’a konuşan Ulusoy İnşaat CEO’su Fatih Ulusoy, kamp arazisinin tapusunu halen neden bağışlamadığını şu sözlerle anlattı: “Hibe konusunda vakıf yetkilileriyle görüştüğümüzde ‘vasfına uygun kalması koşuluyla’ şartlı bağışta bulunacağımı söyledim. Ancak vakıf yetkilileri ‘şart kabul etmiyoruz’ dediler. Sonuçta amaçları kamp değil mi? ‘Manevi olarak değeri var’ diyorlar. Anlaşamadığımız konuların başında bu geliyor. Ayrıca ben hibe kararını açıkladıktan sonra zafer kazandılar şeklinde haberler çıktı. Hibe eden benim. Ne zaferi, çözemedim.”

Gedikpaşa: Kamp olarak kullanılacak

Ulusoy’un açıklamalarına ilişkin Kilise Vakfı, Kamp Armen’in üzerinde bulunduğu arazinin hiçbir şekilde kamp alanı dışında bir amaçla kullanılmasının söz konusu olmadığını açıkladı. Konuyla ilgili Gedikpaşa Protestan Kilisesi Vakfı’nın vekilliğini üstlenen avukat Sebu Aslangil Agos’a açıklama yaptı. Ulusoy’un sözlerini değerlendiren Aslangil şöyle konuştu: “Kamp Armen arazisinin gelecekte kamp olarak kullanılıp kullanılmayacağına dair vakfımızdan kaynaklanan herhangi bir soru işareti yok. Hatta hibe işlemi gerçekleştirilirken tapuda bu yönde şerh konulması bizim de taleplerimiz arasında. Yani böyle bir şartın Gedikpaşa Protestan Kilisesi Vakfı tarafından kabul edilmemesi gibi bir durum söz konusu değil.”

Önümüzdeki hafta kritik

Gazetede ayrıca önümüzdeki hafta Kamp Armenle ilgili bazı gelişmeler yaşanacağına dair Ulusoy’un şu ifadeleri yer aldı; “Kısaca hibe konusu öylece kaldı. Tapuyu verecektik ama yarın öbür gün başka sıkıntılar doğar mı onları görüşüyoruz şimdi. Karmaşık bir durum ama bu hafta netleşecek. Bu nedenle bir süre askıya aldık iptal de etmedik vermedik de.”

Süre verme konusunda temkinli olmayı tercih eden Aslangil ise, “Süreç zaten hiç durmadı, bazı gelişmeler yaşanabileceğine dair biz de duyumlar alıyoruz. Süre vererek kamuoyunda beklentiyi artırmanın doğru olmadığını düşünüyoruz. İadenin en kısa zamanda gerçekleşmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Kategoriler

Toplum Okullar Gençler



Yazar Hakkında