Balıklı Rum Hastanesi Vakfı Başkanı Karayani vefat etti

Balıklı Rum Hastanesi Vakfı Başkanı Dimitri Karayani tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Yönettiği vakfın seçimlerini sürekli bahaneler üreterek ertelediği için eleştirilere maruz kalan Karayani, 90 yaşındaydı. 

1925 doğumlu Dimitri Karayani, vakıf başkanı olduğu 1991 yılından bu yana yönetim kurulu seçimleri düzenlemiyordu. Rum toplumunun şeffaflığa dayanan ve toplumun genelinin tüm imkanlardan faydalanacağı yeni bir organizasyona gitmesinin önünde en önemli engel olarak duran Karayani aleyhinde çok sayıda dava açılmıştı.

Son olarak geçtiğimiz aylarda Bakırköy 7. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 24 yıldır seçim yapmadığı gerekçesiyle Karayani alehinde dava açılmıştı. Söz konusu davada, Karayani'nin seçim yapmamak için son gerekçesi olan azınlık vakıflarının iptal edilen seçim yönetmeliği dava konusu olmuştu.

Rum  toplumunun  önde gelen isimleri ise 2012'de ortak bir bildiriye imza atarak Balıklı Rum Hastanesi Vakfı yönetim kurulunun hukuki meşruiyeti kalmadığını,  hiçbir  kararını tanımayacağını açıklamıştı.

Karayani, 1925'te İstanbul'da doğdu. Okulu bitirdikten sonra ticarete atılan Karayani,  1961 yılında Balıklı Rum Hastanesindeki yoksul hastalara ve İhtiyarlara Yardım Derneği'nin Yönetim Kuruluna seçildi. Dimitri Karayannis, 1963'ten itibaren "Balıklı Rum Hastanesi Vakfı" yönetim kurulunda çeşitli görevlerde bulundu. 1991 yılından vefatına dek Başkanlık görevini  aralıksız  devam ettirdi.

Karayani'nin cenazesinin 1 Temmuz Çarşamba günü Yeşilköy Aya  Stefanos  kilisesindeki töreninin ardından defnedileceği  duyuruldu.

Kategoriler

Toplum Vakıflar



Yazar Hakkında