Kamp Armen için ikinci yürüyüş: "Tapu iade edilene kadar mücadele sürecek"

Nor Zartonk'un çağrısıyla Taksim, Tünel Meydanı’nda toplanan grup, Kamp Armen'in aradan geçen bir buçuk aya rağmen iade edilmemesini protesto etti.

Yoğun katılımın olduğu yürüyüşte HDP milletvekili Garo Paylan ve Filiz Kerestecioğlu da yer aldı.

Kamp Armen’in bir an önce iade edilmesi çağrısının yer aldığı yürüyüşte, Ermenice, Kürtçe ve Türkçe sloganlar atıldı.

Galatasaray Meydanı’nda yapılan basın açıklamasını okuyan Diren Cevahir Şen, şunları söyledi:

"Aralarında Hrant Dink'in de bulunduğu 1500 Ermeni çocuğu yetiştiren yetimhane Kamp Armen'in tapu tesliminin hala gerçekleşmediği, direnişin 45. günü düzenlenen basın toplasında Kamp Armen tapusu vakfa iade edildi şeklindeki haberlerin aksine,tapu devrinin hala gerçekleşmediğini dile getirmiştik. Kamp Armen Dayanışması'nın muhatabı; kampın mülk sahibi olduğı iddia edilen kişi değil, Kamp Armen'in mülkiyet hakkını Ermeni toplumundan gasp eden devlettir, başbakanlıktır, Vakıflar Genel Müdürlüğü'dür. Ailesi soykırım kurbanı olan çocukların el emeği ile inşa edilmiş Kamp Armen'in gaspı, bu coğrafyada siyasi iktidar tarafından "azınlık" diye tanımlanan, devletin yasaları ve yüksek yargı organı eliyle "yabancı" statüsüne hapsedilmiş bütün halklara yönelik hak ihlallerini en can alıcı örneklerinden biridir.

Kamp Armen koşulsuz bir biçimde ve ivedilikle Ermeni halkına iade edilmelidir.

Devletin dört bir yandan yürüttüğü gasp ve inkar politikalarına, kapalı kapılar ardında süren, yönelttiğimiz tüm sorulara rağmen detayları kamuoyuyla paylaşılmayan çözüm arayışlarına karşı Kamp Armen'in tapusu iade edilene kadar mücadelemizin süreceğini duyuruyor, halklarımızı Kamp Armen'e gelmeye ve direnişimizi desteklemeye çağırıyoruz."

Eylemin sonunda, Pazar günü Kadıköy'de yapılacak, Sivas Katliamı'nı anma mitingine çağrıda bulunuldu.  

Kategoriler

Toplum Okullar Gençler



Yazar Hakkında