200 Ermeni aile tatil için Karabağ’ı seçti

20 Haziran’da, büyük kısmı Rusya’da yaşayan 200’den fazla Ermeni aile Vartenis-Karvaçar otoyolunu takip ederek, ‘Artsakh Hemşeriler Birliği’ Başkanı Varujan Grigoryan’ın öncülüğünde Karabağ’a vardı.

Dünyanın farklı köşelerine dağılmış Ermenilere tatillerinin bir kısımın Karabağ’da geçirmek için çağrı yapan “Artsakh Hemşeriler Birliği’nin çağrısına uyan bir grup Ermeni aile, Rusya’dan Karabağ’a tatile gitti. 

Yaz tatillerini Karabağ’da geçirmek için yola çıkan yaklaşık 200 aracı, Karvaçar’da Karabağ Başbakan’ı Arayik Harutyunyan ve birçok sivil toplum örgütü temsilcileri  karşıladı. ArmenPress’in haberine göre misafirler tuz ve ekmekle karşılandı.  

Başbakan Harutyunyan, Artsakh Birliği’ne teşekkür ederken, aslen Karabağlı turistleri yaz boyunca Karabağ’da göreceklerinden dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi. 

“Artsakh” Birliğini başkanı Grigoryan ise “Her Ermeni en azından senede bir hafta buraya kendi memleketine gelmeli, bu Karabağ’a ilk ama son kalabalık ziyaretimiz olmayacaktır” derken konuşmasında vatanseverlik, ekonomik gelişme, ekonomik sıkıntılar ile yurt dışına gidenlerin tekrar geri gelmesi konularına değindi.  

Rusya’dan Karabağ’a taile gelen aslen Karabağlı Karine Danielyan 24 sene sonra doğduğu topraklara dönmenn sevincini aktardı: “Ben Martakerd bölgesindeki Çapar köyündenim. Grigoryan’ın çağrısına biz de aile olarak katıldık. Temelli geri dönemezsek bile, her sene tatilimizi burada geçirmeye karar verdik. 24 sene sonra ilk defa doğduğumuz yerdeyiz. İçimiz rahatlıyor, toprağımızı terketmenin verdiği vicdan azabından kurtuluyoruz.”

Etiketler

Karabağ


Yazar Hakkında