Hamahaygagan’da hazırlıklar tamam

Dört senede bir dünyanın her yanından Ermeni gençleri spor yapmak üzere bir araya getiren ve bu yıl altıncısı düzenlenecek olan ve Hamahaygagan Olimpiyatları (Pan Armenian Games), bu yıl 2-13 Ağustos arasında Yerevan, Gümrü, Vanadzor, Eçmiyadzin, Ardaşad, Stepanakert ve Abovyan şehirlerinde yapılacak.

Açılış Hrazdan Stadyumu’nda olacak. Yedi branş daha eklenmesiyle 17 farklı branşa ulaşılan olimpiyatlara bu yıl beş bine yakın sporcunun katılması bekleniyor. Oyunlarda Türkiye’den de çok sayıda takım yer alacak. Uzun süredir müsabakalara hazırlanan sporcular, çalışmalarının sonuna yaklaştı.

Futsal takımının hedefi final

Oyunlarda altıncı defa yer alacak olan İstanbul Hamahaygagan sporcu kafilesi, futbol, futsal (salon futbolu), basketbol, satranç, tenis, atletizm, yüzme, kadın-erkek voleybol dalları olmak üzere toplam 17 branşın dokuzunda başarı yakalamaya çalışacak. İstanbul Hamahaygagan kafilesinin futsal grubunun sorumlusu Şahnur Kazancı şunları söyledi: “İstanbul kafilesi olarak 73 sporcuyla olimpiyatlara katılıyoruz. Salon futbolunda 12 kişilik kadromuz var. 2011’de İstanbul takımımız salon futbolunda gruplardan çıkma başarısı göstermişti; bu yılki hedefimiz finallere kalabilmek.”

Sporcular Şişli ve Taksim’den

İstanbul Pan Armenian Başkanı Haygaram Karasu, İstanbul kafilesi sporcularının çoğunun Şişli ve Taksim kulüplerinin oyuncuları olduğunu belirtti. Karasu, ulaşım konusuna da değindi: “İstanbul grubu olarak biz demirbaşız; aşağı yukarı 70 kişilik bir misafir kontenjanımız var. Cumartesi günü uçakla gideceğiz. Normalde pazar ve çarşamba günleri uçak var ancak pazar günü gidersek, aynı gün yapılacak olan açılışa iştirak edemeyeceğiz. Bu yüzden, uçuşun Cumartesi gününe alınması için ricada bulunduk.”

Samatya sekiz aydır hazırlanıyor

Bu sene ilk defa olimpiyatlara katılacak olan İstanbul Samatya grubu hakkında bilgi veren Aleks Karaköse, Yerevan’a 55 kişilik bir kafileyle gideceklerini ve 1-11 Ağustos tarihleri arasında orada bulunacaklarını açıkladı. Basketbol, futsal, futbol ve tenis dallarında yarışacaklarını ve çalışmalarının sekiz aydır sürdüğünü belirten Karaköse, “Samatya halkının da arkamızda olduğunu biliyoruz” dedi.

Hemşeri dernekleri 100 sporcuyla gidiyor

Sasun Bitlis Ermenileri Derneği Başkanı Aram Demir, oyunlara ikinci kez katılacak olan Sasun grubu ve ilk defa katılacak olan Diyarbakır, Dersim ve Muş gruplarının oyuncu sayısı hakkında bilgi verdi: “Yerevan’a toplamda 100 sporcu ve 22 idareciyle gidilecek. Sasun Futbol 18+3, Sasun Futsal 12+3, Sasun Masa Tenisi 4+1, Bitlis Kadın Voleybol 12+3, Bitlis Basketbol 12+3, Diyarbakır Futsal 12+3, Dersim Futsal 12+3, Muş Futbol 18+3 sporcuyla oyunlarda yer alacak. Bu grupların 400’e yakın destekçisi de olimpiyat oyunlarında takımlarının yanında olacak.”

Vakıflı’nın Hamahaygagan heyecanı

Bu yıl Vakıflıköy takımı da olimpiyatlara katılıyor. Oyunlar boyunca Sasun’un yanı sıra Vakıflı takımıyla da ilgilenecek olan Efrim Bağ, köyün futsal ve masa tenisi branşlarında, toplam 18-20 kişilik bir oyuncu kafilesiyle temsil edileceğini ve onları desteklemek üzere, yine köyden, 25-30 kişilik bir seyirci kafilesinin Yerevan’a gideceğini bildirdi.

İstanbul kafilesi 1 Ağustos’ta yolcu

İstanbul’dan giden sporcuların ve destekçilerinin ulaşımı hakkında bilgi veren Tower Havayolları sahibi Dikran Altun, 1 Ağustos Cumartesi günü doğrudan uçuş yapabilecek bir şirketle anlaşıp uçak kiralayacaklarını söyledi. Altun, şimdilik 120 kişilik sporcu ve yaklaşık 100 misafir götürmeyi planladıklarını belirtti.

Kategoriler

Toplum Spor



Yazar Hakkında