Gayrimüslim okullarına MEB desteği devam edecek

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçen yıl ilk kez özel okullarda eğitim gören öğrencilere verilen eğitim öğretim teşviği için bu yıl müracaatlar ağustosta alınacak. Gayrimüslim okulları da geçen yıl olduğu gibi destek kapsamına alındı.

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından illere gönderilen yazıda, Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamındaki özel okullarda öğrenim görecek öğrenciler için eğitim ve öğretim desteği 2015-2016 eğitim öğretim yılında da devam edecek. Yayınlanan yönetmelik tebliğine göre, gayrimüslim okullarından da eğitim ve öğretim desteğine müracaat edilebileceği bilgisinin yer aldığı anımsatıldı.

Tebliğ de şu ifadelere yer verildi, "2015-2016 eğitim öğretim yılı için eğitim ve öğretim desteğine müracaatlarla ilgili 2015 Ağustos'unun ilk haftasında yayımlanacak e-kılavuza göre özel okula kayıtlı olan öğrenciler de teşvik için başvuru yapabileceklerdir. Ayrıca özel okullarımız da yayımlanacak e-kılavuz doğrultusunda ağustos ayı içerisinde eğitim ve öğretim desteği için başvurabilecektir" denildi.

Geçen eğitim öğretim yılında, teşvik kapsamında, gayrimüslim okullarına, toplam 9 milyon 907 bin 500 TL yardım yapılmıştı. Yardımların 7 milyon 843 bin TL’si Ermeni, 977 bin TL’si Musevi, 87 bin 500 TL’si ise Rum okullarına verilmişti. Ermeni okullarında, destekten, ilköğretim ve ortaöğretimden 1792, liselerden ise 627 öğrenci faydalanmıştı. 

Kategoriler

Toplum Okullar



Yazar Hakkında

1985 doğumlu. Güncel politika, insan hakları, azınlık mülkleri ve Kürt meselesi üzerine haberler yapıyor. Musa Anter Gazetecilik Ödülleri 2008 yılı en iyi haber ödülü sahibi.