İntihara sürükleyen şantaja 3 yıl hapis

İstanbul’da yaşayan Ermenistanlı Narine Mıkırtiçyan’ı şantaj yapan Barış Okumuş 3 yıl hapis cezası aldı. Mıkırtiçyan, şantajlardan dolayı 2012 yılının Mart ayında intihar ederek hayatına son vermişti.

Narine Mıkırtiçyan’a şantaj yaparak intihar etmesine neden oldukları iddiasıyla yargılanan Orhan Okumuş ve ağabeyi Barış Okumuş’un yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, her iki sanık hakkında da "Şantaj" ve "Özel hayatın gizliliğini ihlal" suçundan ayrı ayrı 3 yıl hapis cezasına ve 100'er TL adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme, yargılama sürecinde sanıkların pişmanlık duymadığını belirterek, cezayı ertelemedi.

İstanbul 35. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuksuz sanıklar Orhan Okumuş ve Barış Okumuş hazır bulundu. Duruşmada Narine Mıkırtçıyan’ın avukatı Hakan Bakırcıoğlu ve Mıkırtçıyan’ın annesi de hazır bulundu. Sanıklar mahkemede suçlamaları reddetti. 

Ermenistan'dan iş bulma amacıyla Türkiye'ye göç eden Narine Mıkırtçıyan, sanık Orhan Okumuş ve Barış Okumuş'un kendisiyle ilgili görüntülerini çekerek şantaj yapması üzerine bunalıma girmiş, 28 Şubat 2012 tarihinde Siyanür içerek intihar etmişti. 

Taksirle öldürmeye ceza yok

Kararını açıklayan mahkeme, sanık Orhan Okumuş hakkında "Taksirle öldürme" suçundan dava açıldığını hatırlatarak, suçun unsurları itibariyle oluşmadığından bu suçtan Orhan Okumuş'un beraatine karar verdi. Mahkeme, sanık Orhan Okumuş'un sabit olan "Şantaj" suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezasına ve 100 TL adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme Orhan Okumuş'a "Özel hayatın gizliliğini ihlal" suçundan se 1 yıl 6 ay hapis cezasıyla cezalandırışmasına hükmetti. Mahkeme, yargılama sürecinde sanığın pişmanlık duymaması ve tekrar suç işlemeyeceği konusunda olumlu kanaat oluşmadığından sanık Okumuş'a verilen cezaları ertelemedi.

Mahkeme, Barış Okumuş'un sabit olan "şantaj" suçundan 1 yıl 6 ay hapis ve 100 TL adli para cezası ile cezalandırışmasına karar verdi. Mahkemeye Barış Okumuş'un "Özel hayatın gizliliğini ihlal" suçundan ise 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi ve cezayı aynı gerekçelerle ertelemedi.

16 yıl hapis cezası isteniyordu

İddianamede, Orhan Okumuş'un "Şantaj", "Özel hayatın gizliliğini ihlal ve "Taksirle bir insanın ölümüne neden olma" suçlarından toplam 5 yıldan 11 yıla kadar hapsi istenirken, Barış Okumuş'un ise "Şantaj" ve "Özel hayatın gizliliğini ihlal" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapsi isteniyordu.

Avukat Hakan Bakırcıoğlu, kararı temyiz edeceklerini belirtti. 



Yazar Hakkında