Yaz kitapları için mini rehber

Yazın gelişiyle, plajlarda vakit geçirirken veya seyahatte yapılan ilk işlerden birisi de kitap okumak. Bu yüzden hayatımıza ‘yaz kitapları’ gibi bir kavram da girmiş oldu. Her yıl olduğu gibi okurlarımız için ‘yaz kitapları’ ve kitaplara eşlik edebilecek şarkılar ve albümler seçtik.

Konstantiniyye Oteli/Zülfü Livaneli 

Yedi yıldızlı Konstantiniyye Oteli'nin açılış günü ve erken bir yılbaşı kutlamasına yer altında ölülerin de arz-ı endam etmesiyle gelişen olayları anlatan kitap, yazın favorilerinden olacağa benziyor. Birsen Tezer’in ‘Cihan’ albümü eşliğinde okunabilir. 

Boğaziçi’nde Balık / Gündüz Vassaf

Öykülerden oluşan yapıtta yazar, Boğaziçi'nin balıkları aracılığıyla tarihten, mitolojiden, günlük hayattan beslenen hikâyeler anlatıyor. Hayko Cepkin’in ‘Sandık’ albümü ve bu albümdeki ‘Balık Olsaydım’ şarkısı eşliğinde okunabilir. 

Bridget Jones’un Günlüğü / Helen Fielding 

Kadınların kült karakterlerinden Bridget Jones, yıllar sonra geri döndü. Yazın plajlarda en çok rastlayabileceğimiz kitaplardan birisi olmaya aday romanda, erkeklerle arızalı ilişkiler kuran Jones’un bekâr hayatına tanıklık ediyoruz.  Geçmişte filmi de çekilen Bridget Jones’un soundtrack’i, kitaba en iyi eşlik edebilecek albümlerden.

Küfür Etmenin Kısa Tarihi / Melissa Mohr

Kapak tasarımıyla kitapçılarda ilgi çeken Melissa Mohr imzalı kitap, sosyoloji sevenler ve küfür etmenin tarihçesini merak edenlerin ilgisini çekebilir. Babyshambles’ın küfürlü şarkı da içeren ‘Down In Albion’ albümü eşliğinde okunabilir.

Funny Girl /Nick Hornby 

2014 yılının sonunda yayımlanan ve henüz Türkçeye çevirlmemiş olan ‘Funny Girl’, Blackpoollu Barbara’nın Londra’ya taşınmasının ardından  televizyonda şöhretli bir komedi yıldızına dönüşmesinin öyküsünü eğlenceli bir dille anlatıyor. Nick Hornby hayranları için yazın olmazsa olmaz kitabı. Bu kitaba Lily Allen’in 2009 çıkışlı albümü ‘It’s not me, It’s you’ eşlik edebilir.

Paris ve Londra’da Beş Parasız / George Orwell 

Ünlü yazar George Orwell, bu kitabı ile Paris ve Londra'daki evsiz ve yoksulların hayatına ışık tutuyor. The Clash’in ‘London Calling’ albümü veya Edith Piaf’tan “Sous le ciel de Paris”, Aznavour’dan “La Boheme” parçaları eşliğinde okunabilir.

 

Kategoriler

Kültür Sanat Edebiyat

Etiketler

Derkenar