Manisa'da 'geliyorum' diyen kaza: 15 tarım işçisi hayatını kaybetti

Manisa’nın Gölmarmara ilçesinde, kasasında tarım işçisi taşıyan kamyonet, süt tankeri ile çarpıştı. Kazada kamyonette bulunan 15 işçi öldü, 2 işçi yaralandı. Gölmarmara Belediye Başkanı, kazanın olduğu yoldaki genişletme çalışmalarının bir türlü bitirilemediğini söyledi.

Kaza bugün saat 05.30’da Gölmarmara’ya bağlı Hacıveliler Köyü yakınlarında meydana geldi. Bir süt tankeri ile bağa asma yaprağı toplamaya giden tarım işçilerini taşıyan kamyonet çarpıştı.

Tankerin şerit ihlali yapması nedeniyle meydana geldiği ileri sürülen kazada, kasasında bulunan,  13’ü kadın işçi, 2’si erkek işçi 15 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Gölmarmara, süt kamyonu şoförünün uyumuş olması sonucu yaşanmış olabileceğinin tahmin edildiğini söyledi.

Tanker şoförünün ise kazadan sağ kurtulduğu öğrenildi. Kazanın haber alınmasının ardından olay yerine ambulans ve cenaze araçları sevkedildi. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Belediye Başkanı: Yolun genişletilmesi gerekiyordu

Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz, kaza sonrası yaptığı açıklamada, kazanın yaşandığı yolda sıklıkla trafik kazalarının gerçekleştiğini, yolun genişletilmesi projesinin ise yıllardır devam ettiğini söyledi, yolun tekrar ihaleye çıktığını ancak geç kalındığını anlattı.

Öz, "Yoldaki trafik yoğunluğu günde ortalama 10 bin araç seviyesinde. Yıllardır söylüyoruz, bu yolun bir an önce bitirilmesi gerekiyordu.  Bu kazada 16 kişinin bulunduğu kamyonetten geriye 1 kişi kalmış. Kazanın olduğu yerde ailelerin feryatlarını duydum. Dayanmak çok güç. Sahur vakti çıkıp günlüğü 40-50 liraya yaprak toplamaya giden insanlar bunlar. Allah geride kalanlara sabır versin" diye konuştu.

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında