Barış İçin Kadın Girişimi: Barış için yürüdük, savaş hükümetine hayır

Barış İçin Kadın Girişimi'nin çağrısıyla dün Taksim Tünel Meydanı'nda toplanan kadınlar sloganlarıyla, zılgıtlarıtla barış için yürüdüler.

“Kobane'de katliamla, Suriye'yi işgal planlarıyla barış olmaz” pankartı ile Galatasaray Meydanı'na yürümek isteyen kitle polis tarafından engellenmek istendi. Kadınlar sloganlarla barış talebini dile getirdi. Yürüyüş, polis barikatının kaldırılmasının ardından başladı.

Eyleme HDP milletvekilleri Pervin Buldan ve Filiz kerestecioğlu da katıldı.

Galatasaray Meydanı'nında yapılan  oturma eyleminin ardından Kürtçe ve Türkçe basın açıklaması okundu.

Basına da Barış Çağrısı

Barış İçin Kadın Girişimi adına basın açıklamasını okuyan Evrim Kurdoğlu, siyasetçilere ve medyaya çağrı yaptı:

"Burası Ortadoğu, sınırlar yapay ve geçirgen. Dışarıda savaş varken içeride barış ve huzur hakim olamıyor. Bu gerçeklerle mecliste yerinizi alın. Türkiye'nin farklılıklarını yansıtan bir meclis varken savaşı, savaş tezkerelerini herhangi bir sorunun çözümü haline getirmeyin. Halihazırda bir hükümet kurulmuş değil. Geçici bir hükümet de savaş kararı alamaz. Türkiye'nin seçimde barış dediğini, sizden bir barış meclisi olmanızı istediğini unutmayın. Çağrımız medyaya; Barış gazeteciliğini ve barışın dilini hakim kılın. Halkın barış isteğine kulak verin. Doğru haber yapın, savaş çığırtkanlığından vazgeçin."

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında