Kamp Armen direnmeye devam ediyor

Kamp Armen Dayanışması, 6 Mayıs’ta iş makinelerinin girdiği Kamp Armen’de nöbete devam ediyor. Direnişin 60. gününe denk geçtiğimzi Cumartesi, kamp yine ziyaretçilere ev sahipliği yaptı. Kamp Armen Dayanışması aktivistleri Agos'a konuştu.

Kamp Armen direnişinin 60. gününde Özel Getronagan Ermeni Lisesi öğrencileri Kamp Armen’e bir gezi düzenledi. 4 Temmuz Cumartesi günü yapılan geziye yaklaşık 50 öğrenci katıldı. 

Gün boyunca söyleşiler, sunumlar ve sergiler gibi etkinliklerin olduğu kamp oldukça hareketliydi.

Günün ilk etkinliğinde Cihangir Gündoğdu, ‘Dersim Tarihi ve Dersim Ermenileri’ konulu bir toplantı gerçekleştirdi.

Bir diğer etkinlik ise Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nden Profesör Doktor Ersin Göğüş’ün, “İçimizdeki Yıldızlar” adlı sunumuydu. Göğüş, yaptığı sunumda yıldızların ve kara deliğin nasıl oluştuğu gibi merak edilen soruları yanıtladı. Söyleşi sona erdikten sonra Gökyüzü Gönüllüleri’nin getirdiği teleskoplarla yıldız gözlemi yapıldı.

Kampta bir yandan da, 60 günlük direnişin hikayesini anlatan ‘Kamp Armen İade Edilsin’ fotoğraf sergisi ziyaretçilere sunuldu. 

Etkinliklerin sonunda, direnişin başından beri kampta bulunan Kamp Armen Dayanışması, 60 günün nasıl geçtiğini ve bundan sonraki eylem planlarını konuştu.

Konu ile ilgili Agos'a açıklama yapan DSİP’li (Devrimci Sosyalist İşçi Partisi) İdil Ugut, İstanbul’un çeşitli yerlerinde stant açtıklarını, stantlara gelen insanlarla uzun uzun konuşup durumu anlattıklarını ve broşürler dağıttıklarını, insanlara Kamp Amen’e tekrar gelmeleri için çağrı yaptıklarını söyledi.Karşıt görüşlerden tepkiler almadıklarını belirten Üğüt, direnişin herkesin gözünde haklı olduğunu ve bunun bir hak davası olduğunu söyledi.

Nor Zartonk’dan Alexis Kalk ise 60 gündür Nor Zartonk olarak sürekli Kamp’ta olduklarını ve direnişi örgütlemeye çalıştıklarını söyledi. Kalk, kampın tapusunun alınıp vakfa iade edileceği konusunda inançlarının tam olduğunu söyledi. Kalk, Kamp Armen’i zamanında gasp edilen diğer gayrimüslim mallarının iade edilmesi adına bir başlangıç olarak gördüğünü de belirtti.

Nor Zartonk’tan Arev Mirakyan ise süreç uzadıkça Kamp’ta kalanların da dışarıdan destek veren insanların da yıprandığını söyledi. Kamp’ta kalanların aile gibi olduğunu, gündelik işlerin ortak yapıldığını, direnişin vicdani boyutuyla birlikte sürecin çok kenetleyici olduğunu söyledi.

Dün de (Pazar) Tuzla’da Kamp Armen’e destek yürüyüşü düzenlendi.  Yürüyüşte CHP Milletvekilleri Barış Yarkadaş ve Onursal Adıgüzel, HDP Tuzla İlçe Eşbaşkanı Bahar Akkuş ve Nor Zartonk Eşsözcüsü Sayat Tekir birer konuşma yaptı. Basın açıklamasını  Tuzla halkı adına İdil Ugut okudu. 

Kategoriler

Toplum Okullar Gençler



Yazar Hakkında