Fatura Başrahip Anuşyan’a kesildi

Patriklik seçimlerinin tartışıldığı 19 Mayıs’ta yapılan Ruhani Meclis toplantısından sonra kamuoyuna yansıyan gelişmelerin yankıları, Başrahip Tatul Anuşyan’ın Ruhani Meclis Başkanlığı görevinden istifasını getirdi.

Söz konusu toplantının içeriğini gazetelerle paylaşmakla suçlanan Anuşyan’ın, Ruhani Meclis Başkanlığı görevinden azledilmesi için bazı din görevlileri tarafından dilekçe yazılarak Başepiskopos Ateşyan’a teslim edildi. Bu durum karşısında daha fazla görevini sürdürmek istemediğini ifade eden Anuşyan, kendisini yetkilendiren makamın Büyük Kurul olduğunu belirterek, istifasını da ancak Büyük Kurul’un kabul edebileceğini belirtti. Bunun üzerine 1 Temmuz Çarşamba sabahı Patrikhane’de Büyük Kurul toplantısı düzenlendi. Toplantıda Başrahip Anuşyan istifasını yazılı olarak Kurul’a sundu ve sözlü olarak da istifasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Büyük Kurul tarafından kabul edilen istifanın ardından Kurul’un kaleme aldığı açıklama ilan edildi.

Feriköy Surp Vartanants Kilisesi Vaizi olan ve aynı zamanda Kınalıada Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi din görevlisi olan Başrahip Tatul Anuşyan’ın, Patrikhane tarafından son dönemde yayınlanan kitaplarda büyük emeği vardı.

Kategoriler

Toplum Kilise

Etiketler

Tatul Anuşyan


Yazar Hakkında