Sebahat Tuncel beraat etti

HDP eski Milletvekili ve HDK Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel'in halen yargılandığı davada karar duruşması bugün görüldü. Tuncel beraat etti.

HDK Eşsözcüsü ve eski HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’in “terör örgütüne üyelik” suçlamasından aldığı cezanın Anayasa Mahkemesi’nden (AYM) dönmesinin ardından yeniden yargılanmasına başlanmıştı.

Mahkeme, bugün görülen karar duruşmasında ‘yeterli delil elde edilemediğinden’ Tuncel’in beraatine karar verdi. 

Tuncel hakkında devam eden davanın karar duruşması bugün Çağlayan Adliyesi’nde bulunan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, Tuncel’in avukatları  Ercan Kanar, Sinan Zincir, Hanım Seren Çelik, Mahmut Alikaşifoğlu, Serdal Seçgü, Ahmet Ece ve İlknurt Alcan katıldı.

Savcı mütalaasında, yeniden gizli tanıkların dinlenmesine ve 2004 yılı Haziran ayı ile Ağustos ayı arasında Tuncel’in Irak’ta herhangi bir programa katılıp katılmadığının Irak hükümeti adli makamlarından sorulmasını istedi.

Savcının talebini reddeden mahkeme heyeti, yeterli delil elde edilemediğinden beraatine karar verdi. 

2006’da tutuklanmıştı

Sebahat Tuncel, 5 Kasım 2006'da İstanbul’da gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.  27 Temmuz 2007'de genel seçimlerde İstanbul 3. Bölge'den bağımsız milletvekili seçilince serbest bırakılmıştı.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, 18 Eylül 2012’de Tuncel’in PKK üyeliği gerekçesiyle aldığı 8 yıl 9 aylık hapis cezasını oybirliği ile onamıştı. Tuncel’İn Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı başvuru kabul edilmiş ve yeniden yargılama kararı verilmişti. 

Etiketler

Sebahat Tuncel AYM


Yazar Hakkında