Yunanistan planını bugün sunuyor

Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras, bugün Euro grubu liderleri zirvesinde, ülkesinin borç krizini aşabilmesine yönelik yeni öneriler sunacak. Tsipras'ın sunacağı planın Yunanistan'ın borçlarının yüzde 30'unun silinmesi talebini içerdiği belirtiliyor.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Euro Grubu maliye bakanları, kurtarma paketinin koşullarını Pazar günü yapılan referandumda reddeden Yunanistan'dan yeni öneriler beklediklerini açıklamıştı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da Yunanistan’ın “ciddi” önerilerle gelmesini istedi.

Bankalar bugün ve yarın kapalı

Yunanistan bankaları bugün ve Çarşamba günü de kapalı kalacak.

Bankaların bugün açılması planlanıyordu. Fakat Bankacılar Birliği Başkanı Louka Katseli Pazartesi yapılan görüşmelerin ardından sürenin uzatıldığını açıkladı.

Öte yandan, Avrupa Merkez Bankası (ABM) nakit sıkıntısı çeken ve iflasın eşiğinde olan Yunan bankalarına acil nakit desteği sağlamaya devam edeceğini duyurdu.

Yunanistan Ekonomi Bakanı Yorgos Stathakis BBC’ye verdiği demeçte, müzakerelerin başlayabilmesi için Avrupa Merkez Bankası’nın Yunan bankalarını bir hafta-10 gün daha ayakta tutması gerektiğini söyledi.

Euro bölgesi bugün maliye bakanları liderler zirvesinin ardından bir araya gelecek.

Tsipras IMF tarafından yeni yayımlanan bir raporda, Yunanistan’ın 300 milyar Euro’dan fazla olan borcunun yeniden yapılandırılması gerektiğinin teyit edildiğini söyledi.

Euro bölgesi, bugün maliye bakanları liderler zirvesinin ardından bir araya gelecek.

Merkel: Müzakere kapısı açık

Paris’te acil bir görüşme yapan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Yunan halkının kararına saygı duyduklarını ve müzakere kapısının açık olduğunu açıkladı.

Merkel, görüşmelere açık olduklarını fakat sorumluluk alınması gerektiğini belirtti, Yunanistan'dan acil ve kesin bir teklif beklediklerini de ekledi.

Yunanistan’ın durumunun tüm Avrupa için önemli olduğunu anlatan Hollande da, Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras'a ciddi teklifte bulunması çağrısında bulundu.

Kategoriler

Güncel Dünya Dünya



Yazar Hakkında