Gümrü Depremi film oluyor

Merkezi Rusya’da olan Mars Media Entertainment’ın başkanı Ruben Dishdishyan, 1988’de Ermenistan’ın Gümrü kentinde yaşanan depremi konu alan bir film çekmeye hazırlanıyor.

‘Bir Depremin Hikâyesi’ adlı filmin başrolünde, ünlü Rus oyuncu Konstantin Lavronenko yer alacak. William Saroyan’ın ‘Gülünecek Şey’ adlı romanından uyarlanan ‘The Banishment’ (Sürgün) adlı filmde canlandırdığı karakterle 2007’de Cannes’da En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazanan Lavronenko, en çok, Andrey Zvyagintsev’in Altın Aslan ödüllü ‘The Return’ (Dönüş) adlı filmindeki rolüyle tanınıyor.

Çekimleri sonbaharda başlayacak olan ‘Bir Depremin Hikâyesi’nin yönetmen koltuğunda Sarik Andreasyan var. Daha önce Adrien Brody ve Hayden Christensen gibi oyuncularla çalışmış olan Andreasyan, Rusya’da öne çıkan aksiyon filmi yönetmenleri arasında yer alıyor. Filmin yapımcılığını, Andreasyan’ın kardeşi Ghevond Andreasyan üstleniyor.

Beş milyon dolarlık bütçesi olan filmin, Rusya hükümeti, Kültür Bakanlığı, Savunma Bakanlığı, Rusya’da yayın yapan ‘Perviy Kanal’, Charles Aznavour ve Ermenistan Devlet Televizyonu tarafından destekleneceği öğrenildi.

Kategoriler

Kültür Sanat Sinema

Etiketler

Gümrü depremi


Yazar Hakkında