Erdoğan: Ortak komisyon önerimiz hala geçerliliğini koruyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye 1915 olayları konusunda yapılacak akademik çalışmalara tüm arşiv belgelerini açarak her türlü desteği vermeye kararlıdır. Ortak komisyon önerimiz geçerliliğini hala koruyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde büyükelçiler ile bir araya geldiği iftar programında konuşma yaptı.  Erdoğan, 1915 için ortak komisyon önerisini yineledi.  

Osmanlı Ermenileri'nin Birinci Dünya Savaşı'nın olağan dışı koşullarında yaşadıkları acıları paylaştıklarını çeşitli vesilelerle dünyaya ilan ettiklerini belirten Erdoğan, “Türkiye 1915 olayları konusunda yapılacak akademik çalışmalara tüm arşiv belgelerini açarak her türlü desteği vermeye kararlıdır. Ortak Komisyon önerimiz geçerliliğini hala koruyor. Buna rağmen son dönemde yaşanan gelişmeler konunun tarihi bir mesele olmaktan çıktığına aşırı, derecede siyasallaştığına işaret ediyor. Türkiye, kültürler, inançlar ve medeniyetler arasında uyum, huzur ve dostluk için büyük bir gayretle çalışmıştır ve çalışmaya da devam edecektir” diye konuştu.

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında