Samatya davasında ilerleme yok

2012 yılında Samatya’da evinde uğradığı saldırıda öldürülen Maritsa Küçük’le ilgili cinayet davasına devam edildi. Emniyet ve Jandarma Kriminal, DNA profillerine ilişkin halen işlem yapmadığı için dava yeniden ertelendi.

8 Temmuz Çarşamba günü İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya, tutuklu sanık Murat Nazaryan ile avukatı Cafer Gül ve Küçük ailesinin avukatı Eren Keskin katıldı.

Mahkeme, bir önceki duruşmada, Küçük’ün evinde bulunan ve üzerinde kan lekelerine rastlanan örtünün kriminal incelemeye alınmasını istemişti. Emniyet ve Jandarma kriminal laboratuvarlarının, incelemenin DNA profili gönderilmesi halinde yapılabileceği yönünde yanıt vermesi üzerine mahkemenin başvurduğu Adli Tıp Kurumu da, elinde DNA profil arşivi olmadığını bildirdi. Mahkeme bunun üzerine Adli Tıp’a yeniden yazı yazarak DNA profillerini istedi. Gelen profiller, eşleştirme için Emniyet ve Jandarma Kriminal’e gönderildi. Ancak Emniyet ve Jandarma, mahkemenin istediği eşleştirmeyi yapmadı.

Nazaryan’ın avukatı Cafer Gül, Nazaryan’ın bu olayı tek başına yapmasının mümkün olmadığını, ardında organize bir örgüt bulunduğunu söyledi.

Nazaryan saldırıya uğruyor

Mahkemede söz alan tutuklu sanık Murat Nazaryan, cezaevinde saldırıya uğradığını, durumu cezaevi yönetimine ilettiğini ancak kimsenin ilgilenmediğini söyledi.

Mahkeme, kararında Nazaryan’ın saldırıya uğramasıyla ilgili suç duyurusunda bulundu. DNA profilleriyle ilgili olarak Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı tarafından inceleme ve eşleştirilme yapılması için yeniden yazı yazan ve Nazaryan’ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı Eylül ayına erteledi.



Yazar Hakkında