Kınalı Kampı 50. kez çocuklara ‘merhaba’ dedi

Karagözyan Yetimhanesi Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Gazturman Gayan, 5 Temmuz Pazar günü düzenlenen sevgi sofrasıyla resmî açılışını yaptı.

1965 yılında kurulan Kınalı Ada Kampı (Gazturman Gayan), kapılarını 50. kez çocuklara açtı. Karagözyan Yetimhanesi Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Gazturman Gayan, 5 Temmuz Pazar günü düzenlenen sevgi sofrasıyla resmî açılışını yaptı. Bu yıl 82 çocukla açılan kamp için kurulan sevgi sofralarına geçilmeden önce Badarak ayini yapıldı. Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi Din Görevlisi Başrahip Tatul Anuşyan’ın sunduğu ayine Başepiskopos Aram Ateşyan riyaset etti, ilahileri ise her yıl olduğu gibi şef Adruşan Halacıyan yönetimindeki Feriköy Vartanats Korosu seslendirdi.

Kilisedeki ayinden sonra kampın oyun alanı Cambazyan Bahçesi’nde kurulan sevgi sofrasına, Başepiskopos Aram Ateşyan, Başrahip Tatul Anuşyan, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Azınlık Vakıfları Temsilcisi Toros Alcan, Vakıf Yöneticileri ve hayırseverlerle birlikte yüzlerce kişi katıldı. Açılış konuşmasını yapan Kamp Müdürü Tamar Nergis, çocuklara iyi yazlar diledikten sonra mikrofonu kampın yeni başkanı Harutyun Kileci’ye verdi. Kileci, bu yılki sevgi sofrasına katkı sağlayan herkese tek tek teşekkür etti ve 50. yaşını kutlayan kampın tüm kurucularına şükranlarını sundu. Kileci’nin konuşmasından sonra çocuklar ellerindeki çiçekleri misafirlere dağıttı ve Hrant Çizmeciyan’ın şefliğinde şarkılar söyledi.

Hazinedar: ‘Geçmişte bazen partimden, bazen devletimden kaynaklanan hatalar yapıldı’

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da açılışta bir konuşma yaptı. Geçen yıl ilk kez katıldığı kamp açılışında verdiği sözleri tutmuş olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Hazinedar, şöyle konuştu: “Belediye Başkanı olduğumda bir üst rol edindim. Bu rol gereğince toplumumuzda geçmişte yaşanan, bazen partimden, bazen devletimden kaynaklanan hataları dillendireceğim. O özeleştiriyi haykıracağım. İşte milletimle beraberim şu an, bu kadim topraklardaki en önemli değerlerden olan Ermeni yurttaşlarımla beraberim. Onların yaşadıkları dahil, Musevi vatandaşlarımın bu topraklarda yaşadıkları dahil, Alevi yurttaşlarımızın, Kürtlerin kısacası bu toplumda yaşayan, yaşanan tüm acılara dair özeleştiriyi yapacağım ve bu değerleri tekrar yüceltmeye dair bir siyaset dilini, anlayışını hep ortaya koyacağım.”

Kategoriler

Toplum Vakıflar Gençler


Yazar Hakkında