Demirtaş: KCK açıklamasını 'Ateşkes karşılıklı olmalı' diye okuduk

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, KCK'nin haftasonu yaptığı 'ateşkesin bittiği' yönündeki açıklamalarını değerlendirdi; tümüyle ateşkesin bitmesi durumundan söz edilmediğini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çözüm süreciyle ilgili konuşan Demirtaş, “Yapılan açıklamaları biz de izliyoruz. 2,5 yıldır devam eden süreç boyunca gelinen en gerilimli aşamadayız. Biz çözüm sürecinin bir an önce kaldığı yerden değil daha ileri aşlamadan başlaması sonuçlanması gerektiğini düşünüyoruz hep. Fakat süreç yoktur, taraflar yoktur, masa yoktur diyen biz değiliz. Bu ülkenin cumhurbaşkanı bunu söylemiştir. Şimdi süreç var mı, ateşkes var mı onun kararını HDP olarak biz vermiyoruz” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı’nın 11 Temmuz’da yaptığı "Tüm barajların yapımını durdurma ve bunun için gerilla güçleri dahil her türlü imkanını seferber etme kararı alınmıştır" açıklamasına da değinen Demirtaş,  “KCK’nin yaptığı açıklamadan da biz şunu anladık. Tümüyle ateşkesin bitmesi durumundan söz etmiyorlar bu açıklamada. Fakat ateşkes karşılıklı olmalıdır. İhlal eden askeri baraj yol yapımları durması gerektiği, durmazsa misilleme yapacağı diye okuduk biz” dedi.

Ardahan’ın Göle ilçesinde bir aracın taranması ve 1 kişinin hayatını kaybetmesine de değinen Demirtaş, “Ardahan’da yaşanan olay kaygı verici. Yaşamını yitiren amcamıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yayın medyanın yazdığı gibi olayın gelişmediğini biliyoruz. Raporlara bakacağız. Partililerimiz ailelerle görüşmediler. Ateşin askerler tarafından açıldığı konusunda ciddi bulgular var, bunları da paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında