Hedef gösterilen piyanist Hamasyan: Kars'a gelmemizin nedeni nefret değildi

“Luys i Luso” turnesi kapsamında Türkiye’ye gelen ve Kars, Ani’de verdiği konser sonrasında Kars Ülkü Ocakları Başkanı tarafından hedef gösterilen piyanist Tigran Hamasyan, konuyla ilgili bir açıklama yayımladı.

Hamasyan, facebook sayfasından yayımladığı mesajda, tek yaptıklarının Ermeni ilahileri okumak olduğunu söyleyerek ‘Atalarımın memleketi Kars’ta tehdit edilmek çok üzücü” dedi. Açıklamanın devamı şöyle: 

“Her türlü aşırılığa hayır diyorum! Kutsal ilahileri okumak için Kars’a gelmemizin nedeni nefret değildi. Özgür ve kendinle barış içinde yaşamanın yolu nefret değil. Ayrıca, inancı siyasi amaçlar için kullanan insanların bunu genellikle nefret yaymak için kullandığını hatırlatmak istedik” dedi. 

Hamasyan facebook gönderisini, milletvekili Garo Paylan’ın Kars Ülkü Ocakları Başkanı Tolga Adıgüzel’le ilgili suç duyurusunda bulunduğuna ilişkin haberle birlikte paylaştı. 

Ne olmuştu?

Tigran Hamasyan’ın Ani’deki konseri sonrası bir basın açıklaması yapan Kars Ülkü Ocakları Başkanı Tolga Adıgüzel, şöyle demişti:

“Herkes haddini bilecek ve bu saatten sonra ayağını denk alacaktır. İçeriden ve dışarıdan satılmış hain beyinler tarafından sabrımız zorlanmak mı isteniyor? Yoksa bizler de Kars caddelerinde Ermeni avına mı çıkalım? Onların kutsal saydığı bir yerde konser verebilir miyiz ya da mehteran takımını yürütebilir miyiz? Bizler bunları belki şimdilik yapmıyoruz ama bu yapmayacağımız anlamına da gelmesin ve bunların hepsini not ettik.”

 

 



Yazar Hakkında