MHP’den koalisyona ret

Başbakan Davutoğlu, MHP Genel Bahçeli ile yaptığı görüşme sonrası ‘Hükümet ortaklığında bulunmama tarzında bir yaklaşım içinde olduklarını ifade ettiler” dedi.

AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu ve beraberindeki heyet koalisyon görüşmeleri kapsamında MHP Genel Başkanı Bahçeli ile görüştü. Bahçeli'nin TBMM'deki makamında gerçekleşen görüşme 1 saat 45 dakika sürdü. 

Başbakan Davutoğlu, ''Gösterdikler misafirperverlik için teşekkür ederim. Çok dostane ve samimi bir ortam içerisinde görüştük. Son derece güzel bir görüşme oldu. Karşılıklı tebrikleşmeler sonrasıda Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Sayın Bahçeli de son derece açık bir değerlendirmede bulundu. Hükümet ortaklığında bulunmama tarzında bir yaklaşım içinde olduklarını ifade ettiler. 7 Haziran'dan beri sürdüregeldikleri bir tutum olarak ifade ettiler. Cumhurbaşkanlığı konusu gündeme gelmedi. Heyetlerin görüşmesi devam edecek. Bir partiyle koalisyonu kurana kadar tüm partilerle aynı mesafedeyiz'' dedi.

Bahçeli: Bize muhalefet görevi verildi 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise görüşmeye ilişkin, “Sizlerle sohbetimizde ne söylüyorsak aynısını Sayın Davutoğlu’na da söyledik” dedi. Bahçeli, 7 Haziran seçimleriyle ilgili olarak seçmenin kendilerine muhalefet görevi verdiğini düşündüğünü ve bir koalisyon seçeneğinde yer almayı düşünmediklerini söyledi. 

 

 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem

Etiketler

koalisyon AKP MHP


Yazar Hakkında