Hayko Bağdat'tan Gökçek'e nefret söylemi davası

Yazar Hayko Bağdat, Melih Gökçek’in, kendisine Ermeni dendiği gerekçesiyle açtığı hakaret davasına karşı dava açtı. Gerekçede, Gökçek’in Ermeni kelimesini kullandığı her ifadenin nefret söylemi olduğu vurgulanıyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek'in Twitter hesabı üzerinden Ermenilere yönelik ırkçı ve nefret söylemi içeren paylaşımlarına cevaben yazar Hayko Bağdat, kendisinin de "Ermeni" olduğuna dair tweetler paylaşmıştı. Bunun üzerinde Gökçek geçtiğimiz mart ayında hakaret davası açmış, dosyada gerekçe olarak olarak "Halk tarafından bu kadar sevilen, sayılan birine yönelik olarak tiksinti veren anlamında kelime kullanıldı” ifadeleri yer almıştı.

Hayko Bağdat'ın 10 Temmuz tarihinde Gökçek’e karşı açtığı davada, nefret söylemi barındırarak kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu ve müvekkilin onuruna açık bir saldırı olduğu belirtiliyor. 

Dava dilekçesinde, “müvekkile yönelik bu saldırının davalının belirli bir etnik kökene sahip insanlara yönelttiği haksız, mesnetsiz düşmanca tavırdan bağımsız düşünülmemesi gerekir. Bu nedenle, talebimizin bu bütün içerisinde değerlendirilmesi gerekmektedir” ifadeleri geçiyor. 

Kategoriler

Güncel İnsan Hakları



Yazar Hakkında