SGDF'nin Kobane'de yapmayı plandıkları: Kreş, kütüphane, hatıra ormanı

Bugün Suruç’ta bombalı saldırının hedefi olan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Kobane’ye gidip yapmak istediklerini şöyle sıralamıştı: Hastane ve okul inşaatları, kreş yapımı, Kobane’de hayatını kaybedenler ve Berkin Elvan için hatıra ormanı, kütüphane.

“Beraber savunduk, beraber inşa edeceğiz” sloganıyla çeşitli şehirlerden yola çıkarak Kobane’ye varmak üzere Suruç’a gelen yaklaşık 330 kişilik gruba düzenlenen bombalı saldırıda can kaybı artıyor. İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı resmi açıklamaya göre 28 kişi hayatını kaybetti, 100 kişi yaralandı. Hayatını keybedenlerin sayısının artmasından endişe ediliyor. 

SGDF, Kobane’ye destek kampanyası kapsamında 17 temmuz’da facebook’ta bir video paylaşmış, kentte yapmak istediklerini anlatmıştı. 

“Oyuncaklar topladık, kreş yapacağız”

SGDF Eşbaşkanı Oğuz Yüzgeç, videoda kenti öncelikle fiziken yeniden inşa etmek için gittiklerini söylüyordu: “Hastanelerin ve okulların yapımında çalışma gerekiyor. Yapacağımız işlerden birisi de Kobane’ye çocuk parkının inşa edilmesi olacak. Kobane’de savaşırken ölen Emre Aslan’ın adına çocuk parkını inşa edeceğiz. Oyuncaklar toplanıyor. Kobane Kantonu’nun kreş olarak düşündüğü binanın inşasına dahil olacağız. Kreşin yeniden çalışır hale gelmesi için hepimize düşen sorumluluk var. Resimler çizebilen herkesi, çocuklara ders verebilecek herkese ihtiyaç var.” 

SGDF MYK üyesi İlke Başak Baydar ise hatıra ormanı yapmak istediklerinden bahsediyordu: “Kobane direnişinde şehit düşmüş herkesin isimlerini verdiğimiz 500 fidan dikeceğiz. Ayrıca Berkin Elvan için meyve ağaçları dikeceğiz. Savaş müzesi inşa edilmiş, son saldırıda yıkılmıştı; bunun yeniden inşasında bulunacağız. Kütüphane inşasında çalışacağız. Yanı sıra Kobane’nin merkezindeki enkaz çalışmalarına katılacağız. 

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında