Suruç katliamı protesto edildi

Türkiye’nin dört bir yanında, binlerce kişi Suruç katliamını protesto etti. Mersin’deki protestoya düzenlenen silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. İstanbul’da ise binlerce kişi İstiklal Caddesi’nde katliamı protesto etti. Protestoya polis müdahale etti.

Suruç katliamı, Türkiye’nin dört yanında protesto edildi. Katliamın gerçekleştiği Suruç’ta, katliamın yaşandığı Amara Kültür Merkezi’nin önünde düzenlenmek istenen protestoya polis müdahale etti. 

Mersin’de ateş açıldı 

Mersin’de ise düzenlenen protestoya ateş açıldı. Mersin'de Emek ve Demokrasi Platformu'nca protesto yürüyüşü düzenlendi. Sakarya Caddesi üzerince sloganlar atarak yürüyen gruba bir binadan  havalı tüfekle ateş edildi. Olayda Göç-Der Eşbaşkanı Reşat Aşan ile Esat Parlak hafif yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulansla Mersin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirilirken, polis, ateş edenleri  yakalamak  için araştırma başlattı.

İstiklal’de binlerce kişi yürüdü 

Tünel Meydanı’nda toplanan binlerce kişi Galatasaray Meydanı’nda kadar yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, HDP Milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu, Beyza Üstün, Garo Paylan, Sezai Temelli; CHP Milletvekilleri Selina Doğan ve Mahmut Tanal da katıldı. Yürüyüş boyunca sık sık “Katil IŞİD işbirlikçi AKP” sloganları atıldı. 

Yürüyüşün ardından yapılan oturma eyleminde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Meral Danış Beştaş, AKP hükümetini sert bir dille eleştirerek, “Artık tarafını seçmen gerekiyor” dedi. 

Açıklamanın ardından polis, Suruç katliamını protesto edenlere gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti. 

Öte yandan Hakkari, Şırnak, Siirt, Diyarbakır, Hopa, Dersim, Kayseri, Alanya, Ankara, Bursa, Eskişehir, Bitlis, Van, Edirne, Kocali, Ayvalık Antalya ve Gaziantep’te de katliam protesto edildi.  

Kategoriler

Güncel

Etiketler

Suruç katliam