Protestan Kiliseler Derneği’nden Suruç katliamına kınama

Protestan Kiliseler Derneği, Suruç katliamını kınadı. Dernekten yapılan açıklamada “Saldırıyı gerçekleştiren kişilerin ve onların arkasındaki karanlık örgütün ortaya çıkarılmasını, bir an önce saldırının ayrıntılarının belirlenip aydınlatılarak en adil şekilde azmettiricilerin de cezalandırılmalarını bekliyoruz” denildi.

Saldırıda yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dilenen Protestan Kiliseler Derneği açıklamasında şu ifadelere yer verildi.

Saldırı bir terör eylemidir

“Bu terör eylemi sonrası ülkemiz büyük bir acı yaşadı. Tek amaçları yıkılmış, kırılmış bir kentin ve mağdurlarının yeniden bina edilmesi için yardım toplayıp dağıtmak olan gençlere yönelik saldırı tam anlamıyla bir terör eylemidir. Teröre kim başvurursa başvursun, nerede ve kime karşı gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin fark etmez. Terörün amacı korku salmak, masum insanları yaşamlarından haksız bir şekilde koparmaktır.

Amara Kültür Merkezi yardım noktasıydı

Söz konusu Amara Kültür Merkezi özellikle yardım etmek ve yardım almak isteyenlerin bir araya geldiği buluşma noktası gibiydi. Saldırıya uğrayan duyarlı gençler yıkıntıların bina edilmesi, acı çekenlerin acısının paylaşılması, travmaya uğrayanların yeni bir umutla yaşama bağlanmasının sağlanması için toplanmıştı. Elinde ne var ne yoksa bir araya getirerek Kobani’de yeni bir yaşam bina etmek istemişlerdi. Yurdumuzun gençlerinin böyle bir hain saldırıyla yaşamlarını yitirmeleri hiç adil değildir, hiç bir şekilde kabul edilemez.

Barışa yapılan bir saldırıdır

Amar Kültür Merkezi’ne yönelik saldırı sadece mazlumlara yardım etmek için bir araya gelen bu gençlere değil, ülkemize, mağdurlara yardım eli uzatan körpecik yaşamlara, ülkenin huzuruna ve barışına yapılmış bir saldırıdır. Düşenin yanında olmak arzusuna yapılmış bir saldırıdır.

Yurdumuzun hangi bölgesinden, hangi dil, din, ırk ve partiye mensup olursa olsun fark etmez, herkesin tek bir yüksek sesle, tek bir yürekle bu hain terör saldırısını kınaması ve sesini yükseltmesi gerekir.

Protestan Kiliseler Derneği olarak bu saldırıyı kınıyoruz, saldırıyı gerçekleştiren kişilerin ve onların arkasındaki karanlık örgütün ortaya çıkarılmasını, bir an önce saldırının ayrıntılarının belirlenip aydınlatılarak en adil şekilde azmettiricilerin de cezalandırılmalarını bekliyoruz.”

Kategoriler

Güncel