Suruç'ta sessizlik ve hüzün hakim

Urfa’nın Suruç ilçesinde dün gerçekleşen ve 32 kişinin hayatını kaybetmesine, yaklaşık 100 kişinin yaralanmasına neden olan patlamanın ardından kentte tedirginlik ve üzüntü hakim.

Dünkü bombalı saldırının ardından kepenk indiren Suruç esnafı bugün de dükkanları açmadı. Dükkanların yarın da kapalı olabileceği ifade ediliyor.

Rûdaw’a konuşan lokanta işletmecisi Mehmet Yılmazer, ‘’Dışarıdan Suruç’a gelen misafirler zor durumda kalmasın diye bu sabah kahvaltı için lokantayı açtık. Birazdan kapatacağız. Genç arkadaşlarımız dün burada şehit düştü. Yastayız, Allah bu katliamı yapanların belasını versin’’ dedi.

Bir başka esnaf Hamid Beşaltı ise ‘’Esnaf olarak psikolojimiz çökmüş durumda. Kepenkleri indirdik, iki gündür yastayız. Yasımız yarın da devam edecek. Keşke elimizden başka bir şey gelseydi de yapsaydık fakat elimizden sadece bu geliyor’’ dedi.

Kürdistan'da bir günlük yas

Dün patlamadan sonra olağanüstü toplanan Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Kürdistan’da bir günlük yas ilan etmişti.

Suruç’taki belediye binasına da siyah bayrak asıldı.

Öte yandan Şanlıurfa Valiliği, kent merkezi ve ilçelerde her türlü miting, yürüyüş ve basın açıklamasının iptal edildiğini duyurdu.

Hayatını kaybedenlerin ikisi Suruçlu

Bombalı intihar saldırısında ölenlerin sayısı 32’ye yükselirken, bunlardan 2’sinin Suruç nüfusuna kayıtlı Osman Çiçek ve Kasım Deprem olduğu belirlendi.

Suruç’un Aşağı Oylum köyüne bağlı Dikmetaş mezrası nüfusuna kayıtlı Osman Çiçek (21) ve Kasım Deprem’in (22) Kobani’ye destek için İstanbul’dan Suruç’a gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üye arkadaşlarını karşılamak için Amara Gençlik ve Kültür Merkezi binasına gittikleri ve SGDF’nin basın açıklamasında bulundukları öğrenildi.

5 cenaze memleketlerine gönderildi 

Gaziantep Adli Tıp Kurumunda işlemleri biten cenazeler, Asri Mezarlık’taki morga getirildi.

Burada define hazır hale getirilen cenazelerden 5'i, kılınan namazın ardından memleketleri Hatay, Kayseri, Samsun, İstanbul ve Ağrı'nın Patnos ilçesine gönderildi.

Diğer 25 cenazenin ise işlemlerin tamamlanmasının ardından Bahaeddin Nakıboğlu Camisi'nde düzenlenecek törenin ardından memleketlerine gönderilecekleri belirtildi.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında