Ermeni ve Süryani dini önderlikleri taziye mesajı yayınladı

Ermeni ve Süryani Ruhani önderlikleri Suruç katliamıyla ilgili olarak taziye mesajı yayınladı.

Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiği taziye mesajında, Suruç’ta gerçekleştirilen saldırı sonucu hayatını kaybeden ve yaralanan yurttaşların haberini derin bir üzüntüyle karşıladıklarını ifade etti.

Ermeni Patrikhanesinin mesajı şöyle: 

“Urfa-Suruç’ta meydana gelen saldırı sonucu hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlarımızın haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Bu acılı vesile ile yaralılara acil şifalar dilereken tüm hayatını kaybedenlere Yüce Allah’tan Rahmet ve aile üyeleri ve yakınlarına Zat-ı Alinizin şahsında Patriklik makamı, Ruhani Meclisimiz ve cemaatimiz adına başsağlığı diliyoruz.

Bulunduğumuz coğrafyada yaşanan tüm üzücü olayların bir an önce sona ermesi ve barışın sağlanması için de Yüce Rabbe dua ve yalvarışlar yükseltiyoruz.”

Turabdin Metropoliti de katliama ilişkin mesaj yayınladı.

Turabdin Metropoliti Timotheos Samuel Aktaş, saldırıya ilişkin olarak yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“20 Temmuz 2015 Pazartesi günü Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde gerçekleşen terör eylemi sonucunda, otuz iki vatandaşımızın yaşamını yitirmesi ve yüzün üzerinde yaralının olması, tüm Türkiye gibi biz Süryani toplumunu da teessüre boğmuştur.

Bu vesileyle, Yüce Tanrı tarafından lütfedilmiş kutsal yaşam hakkını hiçe sayan, insanların huzurunu, mutluluğunu, birlik ve beraberliğini hedef alan bu ve buna benzer tüm terör eylemlerini şahsım olarak Turabdin Süryani toplumu adına kınıyor, ölen vatandaşlarımızın ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.”

Kategoriler

Toplum Kilise



Yazar Hakkında