Urfa'daki polis cinayetini PKK üstlendi

Bugün Urfa'da iki polisin öldürülmesini PKK üstlendi. Evde yaşadığı belirtilen üçüncü polisin nerede olduğu henüz bilinmiyor.

Fırat Haber Ajansı'nın haberine göre, PKK'nın silahlı gücü HPG bir açıklama ile Urfa Ceylanpınar'da iki polisin öldürülmesi eylemini üstlendi.

Habere göre, HPG Basın İrtibat Merkezi’nden yapılan açıklamada “22 Temmuz günü bir Apocu fedai timi, Suruç katliamına misilleme olarak bugün sabah 06.00 sularında Ceylanpınar’da DAİŞ çeteleriyle işbirliği içinde olan iki polise karşı bir cezalandırma eylemi gerçekleştirmiştir” denildi.

HPG’nin açıklamasında “Gerçekleştirilen eylem sonucunda Feyyaz Özsahra ve Okan Acar isimli polisler öldürülürken, öldürülen polislerin silah ve kimliklerine el konulmuştur” ifadeleri kullanıldı.

Öldürülen polislerden Feyyaz Yumuşak Terörle Mücadele Şubesi'nde, Okan Açar'sa Çevik Kuvvet Şubesi'nde görevliydi. Öte yandan, evde 3 polis arkadaşın ikamet ettiği belirtilirken, 3. polisin ise nerede olduğu henüz öğrenilemedi. 

Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada polis memurlarının kaldığı evin kapısında herhangi bir zorlama tespit edilemediği vurgulanmıştı. 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem

Etiketler

PKK polis Urfa cinayet


Yazar Hakkında