Լաւ չենք, լաւ պիտի չըլլանք*

* İyi değiliz, iyi olmayacağız. (Lav çenk, lav bidi çıllank)

Bir katliama tanıklık ettik. Sosyalist Gençlik Derneği Federasyonu’nun çağrısıyla Suruç’ta toplanan gençler Kobane’ye geçip kütüphane ve çocuk parkı kurmayı, IŞİD’in zulmü üzerinden umut yeşertmeyi amaçlıyordu. Sonra kendileri bir canlı bombanın kendini patlatmasıyla sıfatı olmayan bir zulmün parçası oldu. Geride acı, öfke ve isyan bırakarak.

Saldırıdan yaralı olarak kurtulan, arkadaşlarının ölümüne tanık olan Loren Elva, bu katliam hiç olmamışçasına sürdürülecek bir günlük hayata, “İyi değilim, iyi olmayacağım, iyi olmayın” sözleriyle isyan etmişti. Agos olarak bu infiale ortak olmak, cinnetten inadına mücadele gücü, devam umudu üretmek üzere manşetimizde Ermenice olarak bu ifadede birleştik.

Yakın tarihi ve devlet geleneğini bir parça bilmek, önümüzdeki günlerde bizleri daha ne kadar korkunç oyunların bekleyebileceğini tahmin etmek için maalesef yeterli. Hele de Kürt halkının mücadelesinde kendi özgürlük ve muhalefet alanlarını bulanların, halkları yaşadıkları asıl tarih üzerinden tanıyıp buluşturanların nasıl da tehlikeli addedilecekleri sır değil.

Hükümet kurma çalışmaları arifesinde ‘terör’ün hüküm sürdüğü algısını yaratmak, AK Parti iktidarının Kürt kantonlarının birleşmesinden duyduğu korkuyla IŞİD’e hareket alanı sağladığı gerçeğini inkâr etmek, çözüm muhataplarını ‘terör örgütü ve uzantısı’ olarak hedef göstermek bir çırpıda sayılabilecek oyunlar. Kandırılmamak ve hakikatin peşinden gitmek, herkesin bu çocuklara borcu olsun.

Canlı bombanın adresi de ‘İslam Çay Ocağı’

Bir fotoğrafın hikayesi

“Ciddi bir bedel ödedik ama doğru yoldayız"

Leyla Güven: Halklara ‘Kobane’yi yalnız bırakın’ mesajı verilmeye çalışıldı

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem