“Ciddi bir bedel ödedik ama doğru yoldayız”

ESP Başkan Yardımcısı/ Sosyalist Kadın Meclisi sözcüsü Fadime Çelebi: "Kayıplarımız çok, ciddi bedeller ödedik ama doğru bir yerde durduğumuzu düşünüyoruz. Bugün Rojava devriminin kalıcı olmasının garantisi biz sosyalistleriz. Dün belki sosyalistler yanı başlarındaki devrimleri göremiyorlardı, ama bugün görmek zorundalar.”

Aksaray’da bulunan ESP (Ezilenlerin Sosyalist Partisi) il genel merkezinde neredeyse kimse yok. Belli ki örgüt temsilcileri, İstanbul’un altı bölgesinde düzenlenen cenaze törenlerine katılmak için etrafa dağılmış. Fadime Çelebi’yle Gazi Mahallesi’nde düzenlenen cenaze töreni sonrasında buluşuyoruz. SGDF üyelerinin bu yolculuğa çıkarken amacı neydi sorusunu şöyle yanıtlıyor: “Kobane’de savaş sonrası kurulan yaşamı buraya taşımaktı amaçları. Genç arkadaşlarımızın çoğu üniversiteliydi, farklı meslek gruplarındandı. Hem oranın inşasına da katkı sunmak için, hem de Türkiye’deki halklara yaşananları anlatmak için gitmişlerdi.” Çelebi, ‘Barış mücadelesi uğruna’ dediği Kobane ziyareti öncesi gençlere yapılan bu saldırının nedeninin ise intikam olduğunu düşünüyor: “Kobane direnişinde Paramaz Kızılbaş, Sibel Bulut, gibi 11-12 yoldaşımızı kaybettik. IŞİD bizi biliyordu. Mücadelenizi batıyla sınırlayın mesajı vermek istedi.” 

Peki bu mesaj ‘hedefine’ ulaşacak mı? Çelebi, halkların mücadelesinde önlenemeyecek bir aşamaya geçildiği görüşünde: “Kayıplarımız çok, ciddi bedeller ödedik ama doğru bir yerde durduğumuzu düşünüyoruz. Bugün Rojava devriminin kalıcı olmasının garantisi biz sosyalistleriz. Dün belki sosyalistler yanı başlarındaki devrimleri göremiyorlardı, ama bugün görmek zorundalar.”

Hayatını kaybetmiş 32 kişinin acısını yaşayan ESP ve SGDF, henüz yaralarıların yaralarını sarmaya başlayamamış: “ Yaklaşık 25 kişi yoğun bakımda. 100’e yakın da yaralı var. Saldırı pek çok arkadaşımızı sadece fiziksel değil, psikolojik olarak da çok etkiledi. Yanı başımızda yoldaşlarımız kaybettik. Çok genç insanlardı. Onları çok seviyoruz, sevmeye devam edeceğiz.”

Kategoriler

Güncel



Yazar Hakkında

1987 İstanbul doğumlu. Agos web sitesinin editörü; insan hakları, ifade özgürlüğü, çevre hareketleri, güncel politika ve yaşam haberleri yapıyor.