NATO yarın toplanıyor

Türkiye Hükümeti'nin çağrısına karşılık veren NATO, 28 müttefik ülkenin büyükelçilerinin 28 Temmuz Salı günü toplanacağını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Ulusal güvenliğimize yönelik bu son saldırılar ve tehditler üzerine terörizme karşı almakta olduğumuz tedbirler ve icra ettiğimiz operasyonlar hakkında müttefiklerimizi bilgilendirmek ve istişarelerde bulunmak amacıyla, Kuzey Atlantik Antlaşması'nın 4. Maddesi çerçevesinde NATO Konseyi önümüzdeki hafta içinde tarafımızdan toplantıya çağrılmıştır" dendi.

Açıklamada 20 Temmuz'da Suruç'ta meydana gelen saldırı başta olmak üzere, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Kilis'te güvenlik güçlerine yöneltilen saldırıların ardından güvenlik tehditlerinin arttığı ve "karşılığında tüm gerekli tedbirlerin alındığı" belirtildi.

Türkiye'nin çağrısının ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 28 müttefik ülkenin büyükelçilerinin 28 Temmuz Salı günü toplanacağını açıkladı. Toplantı Brüksel'de yapılacak.

Açıklamada "NATO müttefikleri gelişmeleri çok yakından takip etmekte ve Türkiye ile dayanışma içinde bulunmaktadır" dendi.

1949'da imzalanan Kuzey Atlantik Anlaşması'nın 4. maddesi şöyle: "Taraflardan herhangi biri, taraflardan birinin toprak bütünlüğü, siyasi bağımsızlığı ya da güvenliğinin tehdit edildiğini düşündüğü zaman, tüm taraflar birlikte danışmalarda bulunacaklardır".

TSK Cilo Dağı'nı da bombaladı

TSK’nın Cuma gecesi PKK’ye yönelik başlattığı hava operasyonları devam ediyor.

TSK, dün akşam Türkiye sınırları içindeki Cilo Dağı'nı ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi sınırlarında yer alan Berekeşk, Kurêmizgevta bölgeleri, Zap ve Haftanîn'e yönelik hava saldırıları düzenledi.

Anadolu Ajansı’na göre dün saat 19.41'de Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığından kalkan uçaklar, yurtiçi ve yurt dışındaki hedefleri vurdu. Dokuz sorti yapan uçaklardan son uçak üsse saat 23.33'te döndü.

Fırat Haber Ajansı’na göre dün saat 20:00 sularında kalkan savaş uçakları saat 20:40'ta Xakurkê ve Cilo Dağları bölgelerine yönelik bombardıman düzenledi. Peş peşe kalkan savaş uçakları, önce Hakkari’nin  Şemdinli ilçesi sınırında bulunan Xakurkê'nin Berekeşk ve Kurêmizgevta bölgelerini, daha sonra da Zap ve Haftanîn'e yönelik hava saldırıları düzenledi.

Ajansta yer alan haberlere göre bugün sabah saatlerinde Medya Savunma alanlarına bağlı Kandil üzerinde hava hareketliliği başladı. Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan saat 07.55 sularında kalkan savaş uçakları PKK kamplarının bulunduğu Xakurkê alanı saat 08.40'tan itibaren bombaladı. 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem

Etiketler

Türkiye TSK NATO


Yazar Hakkında