Kamp Armen’de Suruç kurbanları anısına 32 fidan

3. aya girecek olan Kamp Armen nöbetinde 25 Temmuz Cumartesi günü, Suruç katliamında hayatını kaybedenler anıldı. Kamp Armen Dayanışması, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 32 gencin anısına çınar fidanı dikti.

Kamp Armen direnişinin 81. gününde Nor Zartonk, Suruç’ta yaşamını yitiren SDGF’li gençler için bir anma günü düzenledi. 

‘Kamp Armen’den Suruç’a Dayanışma Köprüsü’ adıyla düzenlenen etkinlikte ilk olarak ‘Uraz Kaspar’ın takı tasarım atölyesi düzenlendi. Yaklaşık 20 kişinin katıldığı atölyeden elde edilen gelirle Kobaneli çocuklara oyuncak alınacağı ve bu oyuncakların Kobane’ye yollanacağı belirtildi.

Atölyenin ardından HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, HDP Tuzla Eş Başkanları Bahar Batman Akkuş ve Hüseyin Tezel ile Kamp Armen Dayanışması’nın katılımıyla Suruç’ta yaşamını yitiren 32 gencin anısına kardeşlik bahçesine fidan dikimi yapıldı.

Fidan dikimi öncesinde Nor Zartonk adına Alexis Kalk bir açıklama yaptı. Kalk yaptığı açıklamada, Kobane’ye kütüphane, çocuk parkı ve kreş inşa etmek üzere yola çıkan SGDF üyesi gençlere yönelik saldırıyı kınadıklarını, saldırının sadece SGDF ve Kürt halkına değil, Rojava’da inşa edilen halkların eşit ve bir arada yaşam umuduna ve dayanışma ruhuna yapılmış bir saldırı olduğunu söyledi.

Paylan: O gençlerin hayallerine kast ettiler 

Anmaya katılanlar, Hayatını kaybeden 32 gencin anısını yaşatacak fidanları tek tek dikti. Alican Vural adına fidan diken HDP İstanbul milletvekili Garo Paylan, muktedirlerin savaşına yoksulların kurban gittiğini hatırlattı, “Biz bu filmi çok gördük. O şiddet sarmalını çok yaşadık. Yaşı müsait olanlar 90’lı yılları iyi hatırlarlar. 2000’li yıllarda da defalarca operasyonlar oldu ve binlerce insanımızı toprağa verdik. Çok büyük çoğunluğu da hep yoksul insanlardı. Muktedirlerin savaşlarında, onların senaryolarına kurban edildiler. Bugün 32 yoldaşımızın kaybından hemen sonra da savaş uçaklarının ve savaş çığırtanlığının çok daha hakim olduğunu görüyoruz” dedi.

“Hayatını kaybeden 32 yoldaş savaşı meşrulaştırmakta kullanıldı ve bu senaryonun net bir parçasıydı” diyen Paylan, “O gençlerin hayallerine, Türkiye’nin batısının Kobane’ye el vermesine kast ettiler. Ancak biz, Türkiye’nin aydınlık insanları, savaşa izin vermeyeceğiz ve her ne olursa olsun ‘barış’ demeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Paylan’ın konuşmasının ardından HDP Tuzla Eş Başkanı Hüseyin Tezel de saldırıyı şiddetle kınadı. Konuşmaların ardından Suruç’ta hayatını kaybeden gençlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından fidan dikimine geçildi.

Kategoriler

Toplum Okullar Gençler



Yazar Hakkında