Günay Özarslan'ın cenaze töreni için anlaşma sağlandı

Gazi Mahallesi'nde üç gündür toprağa verilemeyen Günay Özarslan'ın cenazesi için anlaşma sağlandığı açıklandı.

Alevi kurum temsilcileri, CHP milletvekilleri Hilmi Yarayıcı ve Aykut Erdoğdu, HDP Milletvekilleri Ali Kenanoğlu ve Turgut Öker ile gazeteci Necdet Saraç, İstanbul Vali Yardımcıları ile yaptıkları toplantı sonrasında; hassasiyetler ve sağduyu göz önünde bulundurularak cenazenin bugün toprağa verilmesinin sağlanacağına dair güvence alındığını açıkladı.

Heyet üyelerinin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya göre, Günay Özarslan’ın cenazesinin saat 16.00’da Gazi cemevinden kaldırılacak ve polisin herhangi bir müdahalede bulunmayacak.

Cenaze üç gündür cemevinde

Bağcılar'da polis operasyonu sırasında öldürülen Günay Özarslan, ölümünün ardından Gazi Cem Evi’ne kaldırılmıştı. Polis üç gündür cenazenin defnedilmesine izin vermiyordu.

İstanbul Valisi Vasip Şahin dün yaptığı açıklamada "Emniyet güçlerimiz cenazenin defnini engellememektedir. Ancak yasa dışı grupların cenaze töreni üzerinden örgüt propagandası yapmasına izin verilmeyecektir" açıklamasını yapmıştı.

Polis memuru Sivri defnedildi 

Öte yandan, Gazi Mahallesi’nde çıkan olaylarda  hayatını kaybeden polis memuru Muhammet Fatih Sivri için bugün cenaze töreni düzenlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Yerleşkesi'nde düzenlenen törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Üçüncü Kolordu Komutanı Orgeneral Salih Ulusoy ve polis müdürleri de katıldı. 

 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında