Hamahaygagan heyecanı başladı

Bu sene altıncısı düzenlenen Hamahaygagan (Ermeni Olimpiyatları) 2 Ağustos Pazar günü yapılan açılış töreniyle resmen başladı.

Yerevan'daki Vazgen Sarkisyan Stadyumu’nda yapılan açılış töreninde Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan bir konuşma yaptı. 

Konuşmasında dünyanın dört bir yanından gelmiş Ermeni sporculara ‘Memleketinize hoşgeldiniz’ diyen Sarkisyan, Olimpiyatlarda amacın ‘zafer kazanmak değil katılmak’ olduğunu vurguladı. 1999’da yapılan ilk olimpiyatlardan bu yanan katılan ülke sayısının  23’ten 36’ya, katılan sporcu sayısının da 1141’den 6352’ye çıktığını hatırlatarak, “olimpiyat vesilesiyle belki de Ermenistan’a ilk defa gelen gençlerimizin yeni dostluklar edinerek Hamahaygagan ateşini sürdürmelerini diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Sporcular Soykırım Anıtı'nı ziyaret etti

Bu yıl 2-13 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Hamahaygagan’a katılan sporcular ve katılımcı heyetler bugün de Yerevan’daki Soykırım Anıtı’nı ziyaret etti.

Yerevan, Gümrü, Vanadzor, Eçmiyadzin, Stepanakert ve Abovyan şehirlerinde yapılacak Hamahaygagan’da bu sene sporcular 17 farklı spor branşında yarışacak.

Bu sene Türkiye’den de katılım geçtiğimiz yıllara göre daha fazla; İstanbul ve Sasun heyetleri dışında  bu sene Hamahaygagan’a Bitlis, Diyarbakır, Dersim, Muş ve Vakıflı köyü Ermenileri de katılıyor.  

 

Kategoriler

Toplum Spor



Yazar Hakkında